Statements van onder andere Nikkie de Jager en Femke Halsema - Pride Amsterdam 2023

AVROTROS

In de uitzending van de botenparade van Pride tonen verschillende mensen uit de Queer community zoals Ahmad Joudeh, Jeroen Snel en Nikkie de Jager trots wie zij zijn en waarom de Pride voor hen belangrijk is. Ook burgemeester Femke Halsema verwoordt het belang van de Pride voor de stad Amsterdam. 

Nikkie de Jager

Transvrouw Nikkie de Jager identificeert zichzelf als Nikkie. Ondanks de vele labels die er tegenwoordig zijn, wil Nikkie maar één label en dat is: Nikkie. 

Nikkie de Jager
“Het label wat er het meeste toe doet, is die van jou.”
Nikkie de Jager

Ahmad Joudeh

Vrije geest, Ahmad Joudeh, is ook wel bekend als 'De danser uit Syrië'. Als artiest staat Ahmad klaar voor staatloze vluchtelingen en kinderen zonder ouderlijke zorg.

Ahmad Joudeh

Dirk van Baren

Aanstormend uitvaartbegeleier Dirk van Baren identificeert zichzelf als queer, dik, non-binair en aseksueel.

Dirk van Baren

Femke Halsema

Burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, vindt het erg belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en in vrijheid kan genieten van seksualiteit en liefde.

Femke Halsema

Dany Zichem Arias Millan

De nieuwe Mr Bear Netherlands 2023, DanyBear, is al drie jaar enorm zichtbaar in Nederland voor de Bear Community. Inmiddels is de bekendheid van Dany door aan het groeien in Europa.

Dany Zichem Arias Millan
“Samen zijn wij sterker.”
DanyBear

Jeroen Snel

Jeroen Snel is opgegroeid in een Christelijk milieu, waar het niet makkelijk was om voor je geaardheid uit te komen. Tussen zijn twintigste en vijfentwintigste besloot Jeroen te accepteren, dat hij op mannen valt.

Jeroen Snel

Kimberley Verwoerd

Vrachtwagenchauffeuse Kimberley valt op vrouwen en komt uit een fijn gezin, waar ze haar altijd geaccepteerd hebben om wie ze is.

Kimberley Verwoerd

Nino Wilkes

Door de voetbalcultuur waarin Nino is opgegroeid, wist hij lang niet wie hij was. Op zijn tweeëntwintigste is Nino er achtergekomen dat hij op mannen valt. 

Nino Wilkes

Ryan Ramharak

Ryan is trans non-binair, wat inhoud dat Ryan niet in het hokje man of vrouw past. Maar er een beetje tussenin zweeft.

Ryan Ramharak

Op 5 augustus om 12.00 uur wordt in de middag op NPO 1 live verslag gedaan van de botenparade en ‘s avonds is er om 22.15 uur op NPO 3 een compilatie-uitzending te zien.