AVROTROS
Volle ZalenVolle Zalen
Volle ZalenVolle Zalen

Alexandra Radius en Han Ebbelaar

Het wereldberoemde dansechtpaar Alexandra Radius en Han Ebbelaar vierde dit jaar hun zestigjarig huwelijk in aanwezigheid van prominenten uit de dans- en theaterwereld. 

  1. Volle Zalen
  2. Kunst

‘Een pas de deux voor het leven’, zoals de trouwambtenaar ooit zei. Wat is het geheim van hun voortdurende liefde? En hoe kijkt Ebbelaar terug op de periode direct na de bijna-dodelijke val van een trap van Radius, nu 2 jaar geleden?

Radius en Ebbelaar wonen een deel van het jaar in Frankrijk, waar presentator Cornald Maas ook met ze terugblikt op de hoogtepunten uit hun carrière, de vriendschap met choreograaf Hans van Manen en de samenwerking met het Russische dansicoon Rudolf Nureyev.

Pas de deux voor het leven

Beiden koesteren niet alleen nog steeds een grote liefde voor elkaar, maar ook voor ballet. De kijker ziet de iconen volop bezig met jonge dansers die kans maken op een ondersteunende beurs om hun talent verder te ontwikkelen.

Volle Zalen met Alexandra Radius en Han Ebbelaar zie je woensdag 13 december 2023, 20.25 uur op NPO 2. Of kijk de uitzending terug via NPO Start.

“Het is geven en nemen, geduld hebben en respect voor elkaar. Dat is verre van een opgave geweest; we horen gewoon bij elkaar.”
Alexandra Radius en Han Ebbelaar
MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading