AVROTROS
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Recomposed: de Vier Jaargetijden van Vivaldi

Van Vivaldi’s The Four Seasons – Recomposed by Max Richter is een nieuwe uitvoering verschenen. Beantwoord de vraag en maak kans op een exemplaar van deze cd!

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek

Bestaan er briljantere vioolconcerten dan de Vier Jaargetijden van Vivaldi? Misschien niet, maar de Duits-Britse componist Max Richter geeft een geheel eigen en spannende draai aan deze concerten.

Max Richter

Max Richter is bij het grote publiek vooral bekend als de componist van de muziek voor films van onder anderen Martin Scorsese en Clint Eastwood. Maar ook zijn CD-projecten – vaak in samenwerking met vooraanstaande popmuzikanten en DJ's geproduceerd - zijn wereldwijd een succes. Iedere keer bewijst Richter dat crossover-projecten waarin klassiek, pop en dance worden gecombineerd ook in muzikaal opzicht echt interessant kunnen zijn. Dat is zeker de mening van de Nederlands-Britse violist Daniel Rowland, die Richters Vivaldi-herscheppingen al meer dan tien jaar op zijn repertoire heeft: “ik vind het fantastisch hoe Richter op Vivaldi in- en uitzoomt, waarbij hij Vivaldi’s briljante en beeldende muziek als springplank voor een nieuw meesterwerk gebruikt.” En inderdaad, Rowlands liefde voor deze muziek is onmiskenbaar: het spelplezier spat er op deze CD van af! 

Daniel Rowland

De in 1972 geboren violist Daniel Rowland is uiterst veelzijdig. Behalve als vioolsolist treedt hij ook vaak op als concertmeester van grote symfonieorkesten en als primarius van strijkkwartetten. In 2005 richtte hij in Twente het Stift Internationaal Muziekfestival op, waar hij met jonge musici op hoog niveau musiceert. In het Stift Festival Orchestra brengt Rowland vermaarde musici en veelbelovend jong talent samen. 

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze cd hoef je alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag:

Van welk beroemd strijkkwartet was Daniel Rowland primarius tussen 2007 en 2019?

De prijsvraag loopt t/m woensdag 17 april 2024. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading