Vanaf 1 januari 2023 kun je genieten van de spannende serie De stamhouder. Om alle vragen over de serie, de afleveringen en uitzendtijden voor te zijn, zetten we hieronder alvast alle belangrijke informatie over de serie op een rijtje.

Waar gaat de serie De stamhouder over?

Eind jaren '60 valt Alexander als een blok voor de zelfverzekerde, vrijgevochten Ellen. Wanneer zij na een mooie liefdesnacht erachter komt dat Alexanders vader, Frans Münninghoff, tijdens de oorlog een SS’er was, verdwijnt zij uit zijn leven… om er een goede maand later weer in te verschijnen.

Ze is zwanger. Maar om samen een toekomst op te bouwen zal hij eerst de confrontatie moeten aangaan met zijn verdrongen en bewogen familieverleden.

Na een eenzame en ongelukkige jeugd in een sfeer van vergoelijking en leugens, weet hij eigenlijk bitter weinig over zijn familie, gedomineerd door zijn machtige, steenrijke  grootvader. Wat volgt is een zoektocht naar de waarheid over zijn vreemde, disfunctionele familie met niet alleen schokkende ontdekkingen maar ook hartverwarmende ontmoetingen.

De intense odyssee brengt Ellen en Alexander vooral ook dichter bij elkaar, maar lukt het hen om de oude familiedemonen definitief achter zich te laten?

Wanneer komt De stamhouder op TV?

De stamhouder is vanaf zondag 1 januari 2023 te zien om 21.30 uur op NPO 1 en alle afleveringen zijn dan ook te bingen op NPO Plus. Deze serie wordt voorzien van audiodescriptie.

Welke acteurs spelen in De stamhouder?

  • Alexander Münninghoff wordt gespeeld door Matthijs van de Sande Bakhuysen.
  • Ellen Dormeier wordt gespeeld door Sallie Harmsen.
  • Frans Münninghoff (jong) wordt gespeeld door Robert de Hoog.
  • Frans Münninghoff (oud) wordt gespeeld door Marcel Hensema.
  • Wera Lemcke wordt gespeeld door Olga von Luckwald.
  • Joan Münninghoff wordt gespeeld door Gijs Scholten van Asschat.
  • Erica Münninghoff wordt gespeeld door Silke Bodenbender.

Lees hier een uitgebreide beschrijving van deze karakters.

Is De stamhouder gebaseerd op een boek?

Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van journalist Alexander Münninghoff. In zijn boek beschrijft hij zijn turbulente leven en hoe zijn familie handelde in de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk hier de trailer voor De stamhouder:

Hoeveel afleveringen heeft De stamhouder?

De stamhouder heeft acht afleveringen.

Deel dit artikel