De temparaturen stijgen boven de 30 graden! Maar, met deze temperaturen is het een hele opgave om in slaap te komen, en ook van eten koken krijg je het alleen maar warmer. Daarom hebben we een paar fijne tips om je huis (en hoofd) koel te houden!

1. Ramen open?
Overdag kun je de ramen beter dicht houden. Als de zon op de ramen schijnt, doe dan ook je gordijnen dicht. Doe alle de ramen weer open wanneer de zon onder is, dan kan het lekker luchten in huis.

2. Elektronica
Vermijd het gebruik van elektrische apparaten, deze geven namelijk warmte af en dat zorgt (obviously) voor een nóg warmer huis. Tip: stop natte was niet in de droger, maar hang het op in de slaapkamer. Dit zorgt ervoor dat de lucht vochtiger en koeler wordt.

3. Haal álles uit je ventilator
Een ventilator is natuurlijk hartstikke handig en verkoelend, maar wist je al dat het nóg verkoelender kan? Gooi een paar flessen water in de vriezer en zet ze daarna vóór de ventilator, dat zorgt voor een heerlijk koel briesje door de kamer.

4. Beddengoed
Voor iedereen die (zelfs met deze hitte) per se onder een deken wil slapen: zorg voor luchtig beddengoed. Onder luchtig beddengoed wordt linnen en katoen verstaan. Vermijd polyester, dat houdt de warmte juist vast.

Slaap lekker!

5. Buiten koken (lees: verplichte barbecue!)
Je hebt vast al wel gemerkt dat koken niet bepaald helpt om het huis koeler te maken. Ga voor een frisse salade, haal het camping kooksetje van zolder óf nodig gezellig wat vrienden uit voor een barbecue.

6. Een summerproof inrichting
Het ziet er gezellig uit, maar het zorgt ervoor dat het huis nog warmer oogt dan het is: kleden, spreien en dekens. Rol ze allemaal op en zet ze op zolder voor wanneer de koudere dagen aanbreken. In plaats daarvan kun je je huis gezellig maken met planten, dat zorgt gelijk voor een frisse uitstraling. 

Deel dit artikel