Swipend op zoek naar de liefde van je leven, kan dat? Digitale datingapps hebben toch vooral het imago geschikt te zijn voor snelle seks. Dr. Elisabeth Timmermans doet onderzoek naar liefde in tijden van Tinder.

Wat doet het met ons liefdesleven en waar eindigt deze digitale balkonscène? Timmermans schetst een toekomst waarin we niet alleen swipen maar daarna ook op een virtuele date gaan.

Al swipend naar een virtuele date

Een duwtje in de goede richting 

Bij de overheid werken steeds meer gedragsexperts die proberen om burgers in de goede richting te manipuleren. Betalen mensen hun belastingschuld sneller af na een vriendelijke of juist een dwingende brief? Via psychologische duwtjes proberen ze duurzamer, beter en gezonder gedrag te ontlokken. Kunnen de experts die belofte waarmaken en zo ja, willen we dat? Jonge doctor Joram Feitsma verdedigt zijn proefschrift over dit onderwerp.

12 miljard ruimte in Ruttes portemonnee

Het ligt niet op de plank, maar de overheid zou zonder schade aan onze economie wel 12 miljard extra kunnen uitgeven. Is het verstandig om de staatsschuld af te lossen? Of moeten we juist investeren? Hoogleraar economie Coen Teulings ontvouwt zijn visie op de staatsschuld en kan daarbij op enige tegenwerpingen van dr Kelder rekenen.

'Verlaag de belastingen en leen meer'

Dit en meer, in de uitzending van zaterdag 29 juni vanuit Vondel CS in Amsterdam. Te luisteren tussen 13.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1.

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: prof dr Coen Teulings, dr Joram Feitsma, dr Elisabeth Timmermans

dr Kelder en Co

Deel dit artikel