De heren waren op zijn minst te verstaan. Na het tweede presidentiële debat breekt de laatste fase van de campagne aan: struikelend over hijgerige peilingen en gekissebis over stemmen per post richting de finish op 3 november 2020. Iedere campagne is uniek maar deze is uitzonderlijk.

En niet alleen vanwege dat vermaledijde virus. Koen Petersen zoekt naar historisch vergelijk en analyseert de strijd om het Witte Huis, die mogelijk niet eens in het kieshokje beslecht wordt.

Terugluisteren: The White House goes to...

De levensloop van de Top600

Het gebeurt nog steeds: jonge jongens in de grote steden die ontsporen tot ernstig verharde en grofweg brute criminelen. Een jaar of tien geleden werd in Amsterdam besloten tot een nieuwe aanpak: de Top600, waarin straf en zorg werden gecombineerd. Alleen is er nog nooit wetenschappelijk gekeken naar de achtergrond van deze jongeren. Zeker niet vanuit het perspectief van de geestelijke hulpverlening. Entree jonge doctor Menno Segeren. Hij bracht de levensloop in kaart en schetst het beeld van een kwetsbare en fragiele groep.

Top 600: meer dan de helft is geestelijk gehandicapt

Erotisch kapitaal

Naast kapitaal in de vorm van geld, kennis en ervaring beschikken we over iets dat dr. Kaouthar Darmoni omschrijft als erotisch kapitaal. Een enorme bron van energie en kracht die we meestal negeren en verstoppen. Dat moet anders, zegt ze. Zowel mannen als vrouwen zouden zonder scrupules moeten genieten van de oerkracht die in de sekse verscholen ligt. Maar hoe pakt dat uit in een tijd waar erotiek je je baan en reputatie kan kosten?

Terugluisteren: 'Gelijkheid tussen de seksen is een farce'

Uitzending van dr Kelder en Co, zaterdag 24 oktober 2020
Presentatie: Jort Kelder
Gasten: Koen Petersen, dr. Menno Segeren, dr. Kaouthar Darmoni

Meer dr Kelder en Co

Deel dit artikel