Frits Sissing is in aanraking gekomen met iemand die het Coronavirus blijkt te hebben. Zelf heeft hij geen klachten, maar blijft volgens de richtlijnen uiteraard 14 dagen in quarantaine. Daardoor kan hij Frits de liveshow van Nederland staat op tegen kanker op 19 augustus niet presenteren. Dionne Stax neemt de presentatie van hem over.

Dionne: “Helaas krijgt iedereen in zijn of haar leven op de een of andere manier te maken met kanker. Ook in mijn eigen omgeving zie ik wat voor impact deze vreselijke ziekte kan hebben. Onderzoek naar kanker is essentieel en kan echt levens redden. Ik ben blij dat ik op deze manier een klein steentje kan bijdragen aan dit belangrijke werk”.

Een inspirerende avond

Johan van de Gronden, directeur KWF Kankerbestrijding is blij dat Dionne Stax het gezicht van de show is: "Nederland staat op tegen kanker is zeer belangrijk voor KWF, en ik ben blij dat Dionne de presentatie op zo'n korte termijn over wil nemen. Met Dionne wordt het een inspirerende avond. En ik ben Frits Sissing dankbaar voor alle tijd die hij in de voorbereiding heeft gestoken."

Opstaan tegen kanker

De tiende editie van de liveshow Nederland staat op tegen kanker vindt in 2020 op verschillende locaties plaats. Bekende en onbekende Nederlanders delen hun ervaringen met de ziekte en vormen samen een menselijk lint door heel Nederland van personen die letterlijk opstaan tegen kanker. Ook zijn er optredens van onder anderen Kensington, Miss Montreal en André Hazes.

André staat op

De avond begint met een speciaal voorprogramma met André van Duin: 'André staat op'. André van Duin laat de mooiste momenten uit tien jaar Nederland staat op tegen kanker zien en koppelt verleden, heden en toekomst van de kankerbestrijding aan elkaar in een indrukwekkend verhaal.

blockquote
Het belooft een mooi document te worden
André van Duin

André verloor zijn man Martin Elferink begin dit jaar aan kanker en weet dus als geen ander wat de gevolgen van deze ziekte kunnen zijn. “Ik heb zelf de afgelopen jaren ook meermalen meegewerkt aan het programma, soms als typetje, soms gewoon als mezelf. Het belooft een mooi document te worden”, aldus van Duin.

André staat op, woensdag 19 augustus om 20.35 uur op NPO 1

Dionne Stax presenteert de grote liveshow Nederland staat op tegen kanker en schakelt met verschillende intieme locaties in Nederland. Twee bekende Nederlanders transformeren in het programma tot standbeelden van twee belangrijke namen in de geschiedenis van het Nederlands kankeronderzoek: Koningin Wilhelmina en Antoni van Leeuwenhoek.

Structurele steun is essentieel

Verder zijn er bijdragen van onder meer Louis van Gaal, Ivo Niehe, Hugo de Jonge, Floortje Dessing en Romy Monteiro. Tijdens het programma staat Nederland op om aandacht te vragen voor kankeronderzoek. Vanwege de coronacrisis zijn tientallen acties en evenementen van het KWF niet doorgegaan en dit treft de patiënt van nu en de patiënt van de toekomst. Geld voor onderzoek en nieuwe ontwikkelingen is van groot belang en daarom is structurele steun essentieel.

Nederland staat op tegen kanker, woensdag 19 augustus om 20.55 uur op NPO 1

Deel dit artikel