De zomervakantie is (bijna) voorbij: tijd om weer naar school te gaan... Maar niet voordat je helemaal bijgelezen bent! Je hebt de afgelopen weken waarschijnlijk lekker veel in de zon gechillt, festivals gepakt, gezwommen en nog een zakcentje verdiend bij je bijbaantje, dus je hebt hoogstwaarschijnlijk heel wat belangrijke nieuwtjes gemist!

Geen paniek! Dat is helemaal niet erg, want wij zetten een aantal belangrijke nieuwtjes en momenten voor je op een rijtje zodat je met iedereen kan meepraten op het schoolplein of in de collegebank.

1. Glennis Grace is aan het shinen in America's Got Talent

'Onze' Glennis staat inmiddels in de kwartfinales van America's Got Talent. Dat ze een fantastische zangeres is weten we in Nederland al jaren, Maar het buitenland lonkt en Glennis besluit mee te doen aan America's Got Talent, de grootste talentenjacht van de Verenigde Staten. Eerder al betoverde ze de kijkers en de jury met haar geweldige auditie waarin ze een nummer van haar idool Whitney Houston zong. Glennis was unaniem door naar de volgende ronde.

2. Opnamedagen Tussen Kunst en Kitsch

Ben je benieuwd of je kostbaarheden in huis hebt? Tijd om het van zolder te halen en de stoflaag er af te poetsen, want je kunt je objecten laten taxeren tijdens één van de opnamedagen van Tussen Kunst en Kitsch. Tijdens de opnamedagen taxeren de Tussen Kunst en Kitsch-experts de meegebrachte objecten. Om zeker te zijn van een plekje, kun je alvast een kaartje reserveren

Data opnamedagen:

  • 17 september - Kasteel Ruurlo - Ruurlo
  • 1 oktober - Drents Museum - Assen
  • 15 oktober - Stedelijk Museum - Alkmaar
  • 22 oktober - Museum Helmond Locatie Kunsthal Helmond -  Helmond
  • 3 december - Louwman Museum - Den Haag

3. Pride Amsterdam - Canal Parade 2018

Zaterdag 4 augustus was het zo ver: de Amsterdamse grachten kleurden toen roze voor de jaarlijkse Canal Parade. Gelegenheidsduo Rik van de Westelaken en Ellie Lust deden voor het eerst samen verslag van de feestelijke parade. In de gehele registratie kun je zien welke boot een bijzonder verhaal heeft en welke boot bijvoorbeeld het beste in de smaak valt bij de jury.

AVROTROS voer zelf mee met een heuse Songfestival-boot. Aan boord werden niet alleen de helden van het Songfestival geëerd, maar kregen ook mensen die zich ingezet hebben voor de lokale LHBTIQ+ community een ereplaats op de boot. We blikken terug op een bijzondere dag met de aftermovie! 

4. De straf voor Michael P.

De verkrachter en moordenaar van Anne Faber heeft zijn straf gekregen: 28 jaar cel en tbs. EenVandaag heeft een dossier bijgehouden met al het nieuws rondom Anne Faber.

RechtszaakAnneFaber.jpg
De rechtszaak
RechtszaakAnneFaber.jpg

5. Reisschema Ik Vertrek najaar 2018

Vanaf zaterdag 8 september start een gloednieuw seizoen van Ik Vertrek. We hebben een mooie reis uitgestippeld en leggen maar liefst 17.585 kilometer af! 

Onze route

6. Het was warm. Tè warm

Het kan bijna niet dat je dit gemist hebt, maar voor het geval je onder een (hele koude) steen hebt geleefd deze zomer: we hebben met twee hittegolven en een Nationaal Hitteplan te maken gehad. Heerlijk natuurlijk, voor als je de hele dag in het zwembad kan dobberen. De Nederlandse boeren waren er een stuk minder blij mee en het heeft ook niet veel goeds gedaan voor de natuur. Ook dieren zochten verkoeling, dat leverde ons dan wel weer leuke plaatjes op. 

Een paar Nederlandse boeren kunnen hun geluk juist niet op: wijnboeren. 2018 belooft een fantastisch wijnjaar te worden wegens de enorme droogte in de zomer. De Nederlandse wijnen uit 2018 zitten qua kwaliteit waarschijnlijk op hetzelfde level als franse wijnen. Ohja, hadden we al verteld dat het nieuwe seizoen van Gorts Wijnkwartier bijna begint?!

Santé!
Santé!
Santé!

7. Tour de France

Van 7 t/m 29 juli was het weer zover: de Tour de France 2018! Succesvol in één jaar én de Ronde van Italië én de Tour de France rijden, dat is niet voor veel renners weggelegd. Onze eigen Tom Dumoulin doet het wel, en hoe! Hij heeft op zaterdag 28 juli de laatste tijdrit van de Tour de France gewonnen, hij was één seconde sneller dan titelverdediger Chris Froome. In het algemeen klassement is hij als tweede geëindigd. Geraint Thomas werd eerste.

Door zijn succesvolle carrière is Tom Dumoulin voor veel kinderen een idool geworden. In Zappsport maakt de wielrenner samen met Ron Boszhard een ronde langs zijn grootste fans. Niet alleen worden zij verrast met een bezoek van hun idool, ook hun wensen worden vervuld. Sjoerd (9) krijgt een masterclass bochten rijden. Luc (10) en Tom ruilen van shirt en de broer van Sem (12) wil graag een handtekening van Tom.

BACK TO SCHOOL WEKEN

De koffer staat weer stoffig te worden op zolder, de herinneringen van afgelopen zomer beginnen langzaam te vervagen en je moet je wekker weer zetten: de vakantie is nu écht (bijna) voorbij. De komende drie weken brengen wij je dagelijks back to school-updates waar je blij van wordt. Van binge-watchen van De Luizenmoeder, tips en tricks voor studenten, tot aan zomerse playlists, samengesteld door onze radio-dj's, voor op de fiets, in de bus of in de trein. Let's go back to school!

Deel dit artikel