Zijn al die doomscenario’s rondom de Brexit hoog onderhandelingsspel of dreigt er straks werkelijk een armageddon in de handelsbetrekkingen tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa?

Professor Linda Senden geeft inzicht in deze onderhandelingen. Hoe verloopt het diplomatieke spel, waar zitten de juridische obstakels en hoe hard is die deadline van eind maart. 

→ Luister terug: Britse politiek grootste probleem bij Brexit

De risicomijdende Nederlander

We zien overal risico’s en richten ons leven daar ook op in. Buitenspelen in de grote stad? Te gevaarlijk. We mogen niet meer drinken en niet meer roken, eten alleen nog maar superfood en zijn zelf verantwoordelijk voor ons succes. En wie faalt heeft dat aan zichzelf te danken. Professor Peter Achterberg plaatst onze risicomijdende en individualistische maatschappij in een cultuursociologisch perspectief.

→ Luister terug: De risicomijdende Nederlander

Een lekker zoete oester

Heerlijk, of een zoute hap snot. Dat is zo ongeveer wat je van een oester kan vinden. Maar je kan er ook op promoveren. Dr Jasper van Houcke onderzocht de smaak van oesters en slaagde erin de oester zoeter te maken: en laten Nederlanders dat nou nét lekker vinden.

→ Luister terug: De jonge doctor: zoete oesters zijn lekkerder

dr Kelder en Co - zaterdag 13 oktober - 13.00 – 14.00 uur - NPO Radio 1

Presentatie: Jort Kelder
Met: prof. dr. Peter Achterberg, prof. dr. Linda Senden en dr. Jasper van Houcke 

In Hoe Heurt het Eigenlijk? ging Jort oesters slurpen met een jonkheer

Deel dit artikel