De gehele wereldorde staat op zijn kop. Waar in China het virus wegebt, zwelt het aan in de Verenigde Staten. Wat doet dit met de machtsverhoudingen op onze aardbol; geopolitiek in tijden van Corona.

Zal China deze crisis aangrijpen om de technologische macht te vergroten? Lukt het Trump om zijn America First overeind te houden? Dr. Nana de Graaff van de Vrije Universiteit voert een goed gesprek over het monopoly spel in de wereldpolitiek.

Succes op de werkvloer: aanpakken en aanpappen!

Wie carrière wil maken moet daar vooral zelf heel proactief in zijn. Maar pakt dit streberige gedrag altijd goed uit, of kan het je ook tegenwerken? Uit het onderzoek van jonge doctor Hella Sylva (UvA) blijkt dat de hedendaagse werknemer succesvoller functioneert als ze proactief bezig zijn met hun eigen loopbaan. Mits ze een goede relatie met de baas hebben, want anders kan de werknemer beter zijn hoofd niet boven het maaiveld uitsteken.

Adempauze voor de aarde

We krijgen een koekje van eigen deeg. De goedbereisde mensheid sleept nu een virus over de aardbol maar het dieren- en plantenrijk hebben dit al veelvuldig meegemaakt. Plus veel minder vliegtuigen, minder autoverkeer, fabrieken die stilvallen.

Voor de economie een ramp maar hoe zit dat met de ecologie? Haalt de aarde opgelucht adem? Met dr. Patrick Jansen beschouwt dr Kelder de ecologie. Wordt de natuur er beter van dat de mensheid tijdelijk is opgehokt?

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: dr. Nana de Graaff, dr. Hella Sylva, dr. Patrick Jansen

Zaterdag 28 maart, Live vanuit VondelCS 13.00 – 14.00 uur op NPO Radio 1.
NB: De uitzending is ivm het coronavirus tot nader order zonder publiek. Geïnteresseerden kunnen via NPO Radio 1 live meekijken.

dr Kelder en Co

__
Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.
__

Deel dit artikel