Het beleid van het kabinet in deze coronacrisis is erger dan de kwaal. Dat stelt professor Michaéla Schippers, Bedrijfskundig Psycholoog aan de Erasmus Universiteit. De maatregelen veroorzaken meer leed dan ze voorkomen. 

Daarnaast signaleer Schippers allerlei omissies in de besluitvorming van het kabinet en het OMT. Crisis zorgt voor stress en dat vertroebelt een heldere visie. Schippers heeft inzichten en tips voor de boven ons gestelden.

Verder in de uitzending van dr Kelder en Co van zaterdag 3 oktober 2020:

Kritiek van de Sportieve Rede

De sportluwe zomer deed vele liefhebbers pijn, maar wellicht is er ook een hoop leed voorkomen of op zijn minst uitgesteld. Want hoewel het credo ‘sporten is gezond!’ u vast wel bekend is, kent sport ook een keerzijde. Te weten geweld, racisme, seksuele intimidatie, doping, matchfixing en ondermijning.

Wat moeten we met de spanningen tussen alle positieve en destructieve krachten in de sport? En is een gezonde, moderne sport nog mogelijk? Jonge doctor Sandra Meeuwsen schreef een sportfilosofisch proefschrift om nieuwe antwoorden te vinden op de moeilijke, oude vragen over sport.

Gelukkig aan het werk

De knecht werkt, de baas betaalt het salaris. Nog niet eens zo heel lang geleden was dat de kern van werken. Maar tegenwoordig moet werk ook gelukkig maken. Entree: de chief happiness officer en de blije coach. Geluksonderzoeker dr. Ad Bergsma werd door de jaren heen minder cynisch jegens het fenomeen en schreef het Handboek Werkgeluk. Is werkgeluk een recht?

Zaterdag 3 oktober, Vondel CS, 13.00 – 14.00 uur, NPO Radio 1
Presentatie: Jort Kelder
Gasten: Prof. dr. Michaéla Schippers, dr. Sandra Meeuwsen, dr. Ad Bergsma

dr Kelder en Co 

Deel dit artikel