Algoritmes, het is de term waar Facebook en YouTube furore mee maken. Jonge doctor Ruben van de Geer vertelt dat algoritmes ook handig voor bedrijven zijn om te bepalen wat de prijs van hun product is. De prijzen die we in de winkelstraat zien blijken namelijk helemaal niet zo geraffineerd tot stand te komen.

Verder in de uitzending:

Verborgen macht

De term ‘deep state’ is een ware hype in het land van de complottheorieën. Toch wordt hiermee niets anders bedoeld dan verborgen macht: de krachten achter de mensen die de beslissingen nemen. Hoe functioneert deze verborgen macht, wie zijn de topspelers en wat zijn de uitwassen? Van Bilderbergconferentie tot Prins Bernhard en klokkenluiders die worden tegengewerkt. Een goed gesprek met historicus dr Gerard Aalders. 

De kleine investeerder verstoort de woningmarkt

Stadsgeograaf Cody Hochstenbach ziet dat niet de grote projectontwikkelaars en rijke prinsen de grote verstoorders zijn op de stedelijke woningmarkt, maar vooral de gewone burger met een centje meer. Het zijn juist de kleinere investeerders, die één of twee appartementen kopen, die de markt verstoren.

Zaterdag 22 juni vanuit Vondel CS, 13.00 – 14.00 uur, NPO Radio 1

Presentatie: Eric Smit
Gasten: dr Gerard Aalders, dr Ruben van de Geer, dr Cody Hochstenbach

dr Kelder en Co

Deel dit artikel