Alles uit de kast om corona te bestrijden. Dat is het mantra van 2020.
Maar kent de inzet van maatregelen ook grenzen? Dit en meer in dr Kelder en Co. 

“Door de mateloze wijze waarop met alle mogelijke middelen de coronacrisis wordt bestreden, dreigen we in de ban te komen van een permanente noodtoestand die erger is dan de kwaal”, betoogt dr. Ad Verbrugge. Na zes maanden corona komt uit de wetenschap en de filosofie nu de genuanceerde verwoording van het argument dat uw presentator eerder al ietwat bot de ether in slingerde: niet alle ballen op de bestrijding maar
bekijk het hele plaatje.

Als de zon niet schijnt

… Kan de lamp niet branden, zonder dat we een gas- of kolencentrale moet bijspringen. Maar met het ‘slim laden' van de auto-, thuis- en buurtbatterijen kunnen we in de toekomst wél zonder vervuilende elektriciteitscentrales, zo becijfert dr. Wouter Schram in zijn proefschrift dat hij in dr Kelder en Co nogmaals verdedigt.

Vrouwen moeten beter netwerken

Wie carrière wil maken ontkomt bijna niet aan netwerken. Maar vrouwen zijn daar minder goed in dan mannen. Ze weten niet weten wat ze ermee kunnen, ze voelen zich bezwaard of ze denken überhaupt geen netwerk te hebben. Dat blijkt uit promotie-onderzoek van Jeanne Martens. De verschillen met mannen zijn groot. Dat vrouwen geen carrière maken ligt niet alleen aan glazen plafonds en kinderen baren: in dr Kelder en Co legt Martens uit wat vrouwen zélf kunnen doen.

Zaterdag 29 augustus, VondelCS, 13.00 – 14.00 uur, NPO Radio 1
Presentatie: Jort Kelder
Gasten: dr. Ad Verbrugge, dr. Wouter Schram, aanstormend doctor Jeanne Martens.

dr Kelder en Co

Deel dit artikel