De vrouw emancipeert en kruipt steeds verder uit het voor haar bedachte hokje. Maar zet dit ook de deur naar de onderwereld op een kier? Wordt zij meedogenloos, malicieus en misdadig? Met andere woorden: kiest zij steeds vaker voor het criminele pad?

Dr Kelder gaat op zoek naar de feiten. Hoogleraar criminologie dr. Anne-Marie Slotboom (VU) schetst de vrouwelijke crimineel: het aandeel vrouwen in gevangenissen neemt toe, ze worden minder zwaar gestraft en zouden anders behandeld moeten worden dan mannelijke gevangenen.

→ Luister terug: Is de gevaarlijke vrouw in opmars?

De BV Nederland

Robert van der Jagt (KPMG NOB) praat met dr Kelder over de blauwe envelop. Niet alleen die voor de burger, maar vooral die voor BV Nederland. De dividendrel viert hoogtij in de media en de aanpak van het kabinet ligt onder de loep. Hoe houd je de grote bedrijven hier, zonder te beginnen met het weggeven van miljarden? Of moet Nederland die multinationals juist lekker wegjagen?

→ Luister terug: Nederland niet meer populair bij buitenlandse bedrijven

De jonge dr

De psychische stoornis depressie spookt door de samenleving en is volgens de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) de voornaamste invaliderende ziekte ter wereld. Dat depressie invalideert betwist jonge doctor Bert van den Bergh niet. Wél trekt hij de dominante opvatting van depressie in twijfel. Termen als ‘ziekte’ en ‘stoornis’ noemt hij misplaatst. Maar vooral bepleit hij dat we depressie niet zozeer moeten zien als extreme somberheid of geremdheid: depressie is een existentieel isolement. Een niet goed afgestemd zijn op de samenleving.

→ Luister terug: Anders kijken naar depressie

Presentatie: Jort Kelder
Met: dr Anne-Marie Slotboom (VU), drs Robert van der Jagt (Nederlandse Orde Belastingadviseurs) en dr Bert van den Bergh (Erasmus)

dr Kelder en Co - uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media.
Uitzending van zaterdag 23 juni, 13.00 – 14.00 uur, NPO Radio 1

Kom kijken bij dr Kelder en Co

Deel dit artikel