Eeuwenlang weten reumapatiënten dat slecht weer leidt tot pijn. Maar geen wetenschapper kon het bewijzen. Totdat jonge doctor Anna Beukenhorst de smartphone inzette om de pijn te gaan monitoren. Ze koppelde het aan de gegevens van nabijgelegen weerstations. Ze bewijst en specificeert niet alleen wat de volkswijsheid al jaren stelt, ook laat ze zien dat de smartphone zorgt voor betere testresultaten.

Jonge doctor Anna Beukenhorst

De grote filantroop

Bill Gates is de grootste filantroop ter wereld met zijn Bill and Melinda Gates Foundation. Hij zoekt waar zijn dollars de meeste kansen hebben om mensenlevens te redden en besteedt ze daar. Zijn geld rolt nu in de strijd tegen corona. Maar de miljarden die zijn fonds weggeeft, zorgen ook voor scheve ogen. Wat is de dubbele agenda van de Microsoft-oprichter en wat zijn de onbedoelde effecten van zoveel goedheid? Professor filantropie René Bekkers duidt Bill Gates en zijn impact op de wereld.

Bill Gates en zijn miljoenen tegen corona

Lang leve de huisarts

Nederland kent één van de beste zorgsystemen ter wereld en de huisarts speelt daarin een cruciale rol. Dat Nederlanders minder gemakkelijk medicijnen slikken, dat we niet met ieder pijntje naar de spoedeisende hulp rennen en dat onze oude van dagen vaak niet op de IC belanden, heeft dat nou met onze inborst te maken of is dat een verdienste van het zorgsysteem? Professor Peter Groenewegen analyseert. 

Prof. dr. Groenewegen

Wybren van Haga over zijn toetreding tot Forum voor Democratie

Dr Kelder belde met Wybren van Haga over zijn toetreding tot Forum voor Democratie. De uit de partij gezette VVD'er is sinds deze week lid van de partij van Baudet. Ondanks zijn overstap naar een oppositiepartij zegt Van Haga achter het regeerakkoord te blijven staan. "Het zou niet correct zijn als de regering alleen op mijn persoon zou vallen."

Van Haga: 'Ik ben niet geschikt voor Den Haag'

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: Prof. dr. Rene Bekkers, dr. Anna Beukenhorst, prof. dr. Peter Groenewegen

dr Kelder en Co, zaterdag 23 mei 2020 tussen 13.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1.

Meer dr kelder en co

Deel dit artikel