Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 op NPO Radio 1 . 

De 500 rijksten, toen en nu

De Quote 500 verscheen afgelopen donderdag. Maar niet alleen de moderne rijken zijn gerangschikt. Professor Kees Zandvliet, historicus, publiceerde deze maand een prachtig boek met de 500 rijksten van de Republiek. Daarin rangschikt hij de rijkste Nederlanders uit de 17e en 18e eeuw. Welke verbanden zijn er te zien tussen de oude en de nieuwe rijken? 

→ Luister terug: Een historische 'Quote 500'

Defensie onder het vergrootglas

Als er een ministerie is waar veel geblunderd wordt dan is het wel het bij Defensie. Dat is in ieder geval het beeld dat de nieuwsberichten oproepen. Van uit de hand gelopen ontgroeningen tot giftige en kankerverwekkende verf, materieel dat niet op orde is en een ondoordachte verhuizing naar een kazerne in Vlissingen.

Is onze krijgsmacht een verzameling blunders of kunnen we ook echt nog wat? Die vraag beantwoordt Dr. Dieuwertje Kuijpers, die begin deze week nog getuige was van een enorme NAVO-oefening in Noorwegen.

→ Luister terug: Grote NAVO oefening 'zag er goed uit'

De jonge doctor: Tinder voor koolmezen

Beauty lies in the eye of the beholder. En dat geldt niet alleen voor de mens: promovenda Lies Zandberg vond dat ook de koolmees kiest voor een partner die goed bij hem past, in plaats van voor de 'beste' partner. “En die compatibele koolmeesparen zijn ook nog eens beter in het opvoeden van hun kroost.” In dr Kelder en Co mag ze haar proefschrift nog een keer verdedigen.

→ Luister terug: Tinderen met koolmezen

Presentatie: Jort Kelder
Met: Prof. dr. Bert van Wee, Prof. Dr. Kees Zandvliet, Dr. Dieuwertje Kuijpers, Dr. Lies Zandberg 

dr Kelder en Co

Deel dit artikel