Terugblikken op 2020 levert waarschijnlijk weinig nostalgische gevoelens op. Time Magazine riep dit jaar 2020 uit tot slechtste jaar ooit. Maar toch zitten de donkere dagen van december vol nostalgie, juist door het terugblikken.

Dr. anouk Smeekes is gespecialiseerd in deze emotie en ziet dat het goed kan zijn, maar ook ingezet wordt om wij-zij tegenstellingen te vergroten. Een goed gesprek over dé emotie van december in het radioprogramma dr Kelder en Co.

Terugluisteren: De nostalgische decembermaand

Medisch nieuws heeft een dokter nodig

Een boek heeft Tijs Stehmann ermee gevuld: onjuiste berichten over medische kwesties. Nieuws waardoor huisartsen een wachtkamer vol mensen met krantenknipsels hebben. Het kunnen succesjes in hele prille onderzoeken zijn die in de media opgeblazen worden tot het einde van ziekte Y of X. Dokter Stehmann is op missie om dit te voorkomen. 

Terugluisteren: Medisch nieuws heeft een dokter nodig

Angst voor uitkeringstoerisme ongegrond

Jonge dr Dion Kramer promoveert op uitkeringstoerisme en onderzocht of het klopt dat burgers uit andere Europese landen in Nederland komen teren op de sociale voorzieningen. Hij stelt dat de regering heeft weten te voorkomen dat onze EU-broeders en -zusters hier gebruik maken van bijvoorbeeld studiefinanciering of de bijstand en zocht daarmee de grenzen van het Europese recht op.

Terugluisteren: Angst voor uitkeringstoerisme ongegrond

dr Kelder en Co van zaterdag 12 december 2020, NPO Radio 1
Presentatie: Jort Kelder
Gasten: drs. Tijs Stehmann, dr. Dion Kramer , dr. Anouk Smeekes

dr Kelder en Co

Deel dit artikel