Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen.

‘Orgasmekloof’maakt volgens dr Kelder grote kans om woord van het jaar te worden. Enigszins verlegen laat hij zich informeren over de oorzaak van de ongelijkheid in bed. Bij heteroseksuele stellen blijkt een schamele 66 procent van de vrouwen klaar te komen, terwijl 95 procent van de mannen tussen de lakens het hoogtepunt bereikt.

Volgens gynaecoloog Mieke Kerkhof is onwetendheid over de clitoris en de manier waarop vrouwen klaarkomen de oorzaak. Stelt de vrouw zich te dienstig op tussen de lakens? En waarom wordt er zoveel gefaket?

De orgasmekloof

Je bent wie je denkt te zijn

In de sociologie speelt sociale klasse een rol in het sturen van menselijk gedrag. Mensen in de lagere sociaal-economische klassen maken bijvoorbeeld ongezondere keuzes, stemmen economisch-links en sluiten zich aan bij de gele-hesjesbeweging. Maar volgens jonge doctor Lorenzo d’Hooge is de klasse waarmee zij zich identificeren belangrijker in het sturen van gedrag dan de klasse waartoe zij werkelijk behoren.

Je bent wie je denkt te zijn

Universiteiten, kijk naar jezelf!

Volgende week gaat heel onderwijzend Nederland de straat op om meer geld te eisen. Maar gaan extra euro’s de problemen op Nederlandse universiteit oplossen? Niet echt, volgens dr. Jelle van Baardewijk. Een deel van de problemen wordt namelijk veroorzaakt die universiteiten zelf. Er is te weinig aandacht voor onderwijs en teveel voor specialisatie en internationaal onderzoek. Een kritisch gesprek over de wetenschap.

Universiteiten, kijk naar jezelf


Presentatie:  Jort Kelder
Gasten: dr. Jelle van Baardewijk, dr. Lorenzo d’Hooge , Mieke Kerkhof

dr Kelder en Co hoor je iedere zaterdag van 13.00 - 14.00 uur op NPO Radio 1. 

Deel dit artikel