In dr Kelder en Co de volgende onderwerpen: de komende verkiezingen, jezelf als Marokkaan bestempelen zegt niks over integratie en Ouderdom te lijf met medicijnen.

De saaiste verkiezingen ooit

De VVD wordt de grootste, de tweede partij (PVV) wordt door iedereen uitgesloten en de linkse oppositie weet ook niet echt een blok te vormen. De kans is dus groot dat we straks Rutte IV krijgen, met exact dezelfde coalitiepartners, en gestaag doorhobbelen met hetzelfde beleid als de afgelopen vier jaar.

Wat klopt er van deze ietwat belegen bespiegeling en waar gaan deze verkiezingen eigenlijk over? Professor Jaap van Holsteijn zet een goede boom op met dr Kelder.

Terug luisteren - De saaiste verkiezingen ooit

Jezelf als Marokkaan bestempelen zegt niks over integratie

Jongeren met een migratieachtergrond noemen zichzelf niet altijd Nederlander. Vaak wordt dan gedacht dat ze niet goed geïntegreerd zijn. Jonge dr. Pomme van de Weerd, eind vorig jaar gepromoveerd aan de Universiteit Maastricht, keek naar een VMBO-klas in Venlo en kwam tot een andere einduitkomst.

Leerlingen met een migratieachtergrond die zichzelf en elkaar benoemen als Turk of Marokkaan maken helemaal geen koppeling met grote thema’s als integratie.

Terug luisteren - Jezelf als Marokkaan bestempelen zegt niks over integratie

Ouderdom te lijf met medicijnen

Eeuwige jeugd in een pilletje, het klinkt zo mooi. Professor Andrea Maier werkt aan deze ijdele droom en wordt naar Singapore gevlogen om daar met haar medicatie tegen de ziekte die ouderdom heet een bijdrage te leveren aan de strijd tegen vergrijzing.

En als hoogleraar veroudering heeft ze zo ook haar eigen kijk op hoe we om moeten gaan met het toebedelen van schaarse IC bedden in tijden van crisis. 

Terug luisteren - Ouderdom te lijf met medicijnen

Luister zaterdag 6 maart naar dr Kelder en Co, tussen 13.00 – 14.00 uur live op NPO Radio 1.

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: prof. dr. Joop van Holsteijn, dr Pomme van de Weerd, prof. dr. Andrea Maier

Meer dr Kelder en Co

Deel dit artikel