Ben je weleens moe? Lusteloos? Moeite met opstaan en niet vooruit te branden? Dan heb je misschien wel een tekortje aan het één of ander.

De vitamine-industrie/-maffia

Magnesium dan wel ijzer, vitamine B12 dan wel K3. Pillen vast… proppen maar! Het is herfst en dus weer tijd voor dit soort holle frasen. Of zit er wel wat in en hebben voedingssupplementen wel degelijk zin? Voedingsexpert dr. ir. Astrid Postma-Smeets weet raad.

→ Luister terug: Dit is waarom je geen vitamines hoeft te slikken

Een internationaal monetair mijnenveld

Spannende dagen voor de internationale financiële wereld. Premier May probeert de UK uit de EU te loodsen en ondertussen besluit Italië om de komende jaren zó veel geld uit te gaan geven dat ze er in Brussel bloednerveus van worden. Arme euro. Wanneer wordt Italië eruit gezet en keert de lire weer terug? Of moeten de stabiele economieën zich assertief zijn en een ‘neuro’ in het leven roepen. Prof. dr. Arnoud Boot legt uit en wijst de weg in dit internationale monetaire mijnenveld.

→ Luister terug: 'Wij kunnen als klein land profiteren van de chaos'

De jonge doctor: onnodige controles bij vrouwen na borstkanker

Vrouwen die borstkanker hebben gehad moeten vaker terugkomen voor controle dan nodig is, blijkt uit promotieonderzoek van Annemieke Witteveen van de Universiteit Twente. “Vrouwen worden onnodig belast”, zegt zij. Het aantal ziekenhuisbezoeken kan jaarlijks met 9000 omlaag. Witteveen pleit dan ook voor meer personalisatie in de nazorg van borstkanker.

→ Luister terug: De jonge doctor

Presentatie: Jort Kelder
Met: Prof. dr. Arnoud Boot, dr. Annemieke Witteveen, dr. ir. Astrid Postma-Smeets

Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 op NPO Radio 1. 
 

Deel dit artikel