Niet alleen onze trouwe viervoeters zoeken de nodige verkoeling op, ook de wildere dieren trekken met dit warme weer naar mensen toe, in de hoop daar water en verkoeling te vinden. En dat levert vaak bijzondere ontmoetingen tussen mens en dier op.

Foto: Twitter  © Ellis Klijn

Wist je dat het in sommige Amerikaanse plaatsen verboden is om bij een temperatuur warmer dan 27 graden met je hond buiten te lopen? Wie de regel overtreedt krijgt daar dan meteen een fikse boete voor.  Wist je bij een temperatuur van 25 graden het asfalt in de zon warmer wordt dan 50 graden? In Nederland raadt men daarom op dagen zoals vandaag af om je hond tijdens het middaguur uit te laten. Ook hebben zij vaak een dikke vacht waardoor de warmte gevaarlijk kan worden.

Daarnaast is het goed om regelmatig een bakje water te plaatsen, voor dieren die verkoeling en water zoeken. Zo help je ze wat beter door deze warme dagen heen. 

Als dieren last hebben van hittestress is dat te zien aan een vesrnelde ademhaling. Maar ook ademhalen met een open bek, kwijlen of schuimen, zweten en trillen zijn symptomen. In een later stadium kunnen dieren lusteloos worden. Het is dan belangrijk dat het dier snel de juiste verzorging krijgt.

1.  In de tuin van Ellis Klijn komen naast vogeltjes ook andere dieren af op het water: 

2. Bij Marije in Zandvoort komen de herten dankbaar op de bakjes water af:

3. Thirza had een ontmoeting met een vos die uit een bakje water kwam drinken:

4. Dit roodborstje neemt het er even goed van: 

5. Deze ringslang neemt een kijkje bij het huis van Marijke: 

6. Deze hond heeft zin in een ijsje

7. Coole cavia's

Tot slot nog wat tips:

Bak tosties op je droogrek

Zet je kind in de koeling

Deel dit artikel