In tijden van corona is er weinig ruimte voor alternatief beleid, ook niet als dit gepresenteerd wordt door zeergeleerde hoogleraren die er heus voor hebben doorgeleerd. 

Herstel-NL: alternatief coronabeleid voor dovemansoren

Econoom en universiteitshoogleraar Coen Teulings schreef met collega’s aan Herstel-NL, een plan waarin een alternatief coronabeleid wordt bepleit. Waarom wordt er alleen naar de wetenschap geluisterd als het uitkomt?

Terugluisteren: Coronahysterie komt ook door onze welvaart

Verder in dr Kelder en Co van zaterdag 9 januari 2021

Streng zijn voor studenten

Meer druk op studenten leidt tot betere studieresultaten. Jonge doctor Rob Kickert vond dat wanneer je van studenten eist dat ze in het eerste jaar alle punten halen, ze hogere cijfers halen en beter met hun tijd omgaan.

Studenten blijken enorm gevoelig voor het examensysteem en laten de opleiding hun doelen bepalen. Als je de lat hoger legt, gaan ze hoger springen, concludeert Kickert.

Terugluisteren: Meer druk op studenten geeft betere studieresultaten

Communisme: best wel chill

Sinds de val van de muur zien we het kapitalisme als het enig mogelijke, en aanvaardbare systeem. Maar bij jonge mensen rijzen de twijfels. De interesse voor het gedachtegoed van Karl Marx neemt toe, weet cultuurfilosoof Thijs Lijster.

Wie het beter wil hebben, moet niet alleen voor zichzelf strijden maar in groepsverband optrekken. Individualistische millennials die een pleidooi voor socialisme afsteken, hoe geloofwaardig is dat?

Terugluisteren: Communisme, best wel chill

dr Kelder en Co, zaterdag 9 januari, Vondel CS, 13.00 – 14.00 uur, NPO Radio 1
Presentatie: Jort Kelder
Gasten: dr. Thijs Lijster, dr. Rob Kickert, prof. dr. Coen Teulings

dr Kelder en Co

Deel dit artikel