Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen.

Een doemscenario voor vrije markten

Markteconomieën hebben niet het eeuwige leven. Sterker nog: volgens econoom en historicus Bas van Bavel helpt de markt zich uiteindelijk zelf om zeep. Een doemscenario voor vrije markten zoals we die in bijvoorbeeld Nederland of de VS kennen? Van Bavel geeft antwoord.

Luister terug: Doemscenario voor vrije markten

Voor altijd in de pampers

De jeugd anno nu zit binnen, maakt ’t liefst foto’s van zichzelf, wordt bij sneeuwval naar school gebracht en gooit met krukken. Ouders vertroetelen zich een ongeluk en Jan-Pieter moet vooral de ruimte krijgen zichzelf te zijn. Maar wat voor appels willen we later naast de boom oprapen? Ontwikkelingspsycholoog dr. Jan Derksen bespreekt tuchtstrategieën en opvoedingstechnieken voor onze in drie lagen watten verpakte jeugd.

Luister terug: Voor altijd in de pampers

De Europese landschappen die we liken

De Pyreneeën in Spanje, het Toscane van Italië en de Mont Blanc in Frankrijk; Europa kent een breed scala aan de mooiste landschappen. Jonge doctor Koen Tieskens analyseerde miljoenen landschapsfoto’s op sociale media, achterhaalde de locaties waar we het landschap het meest waarderen en bracht zo ons cultureel erfgoed in kaart. Belangrijk, want met klimaatverandering en globalisering wordt de bescherming van ons erfgoed steeds urgenter.

Luister terug: Deze Europese landschappen waarderen we het meest

Met: Prof. dr. Bas van Bavel (UU), prof. dr. Jan 

dr Kelder en Co hoor je iedere zaterdag van 13.00 - 14.00 uur op NPO Radio 1. 

Deel dit artikel