Tijdens de live tv-uitzending 'Voor het leven' werd, onder leiding van presentator Frits Sissing, toegewerkt naar de onthulling van een gigantisch kunstwerk. 

Kunst voor het leven

Het kunstwerk, een grootse muurschildering, werd gemaakt door de wereldberoemde street artist Judith de Leeuw. Heel Nederland kan een stukje van het werk kopen. Het staat symbool voor alle mensen die leven met de gevolgen van kanker.

Optredens van MEAU & Nielson

Artiesten MEAU en Nielson droegen op eigen wijze bij aan de avond. MEAU zong haar nieuwe nummer 'Tegen de klippen op', dat zij speciaal schreef voor Sterre van Wijlen die al op jonge leeftijd te maken kreeg met botkanker. Nielson trad op met zijn nieuwe nummer 'Stralen', dat hij speciaal maakte rondom het thema 'Voor het leven.

Street artist Judith de Leeuw

Judith de Leeuw is internationaal bekend als JDL Streetart. Ze was 15 jaar toen ze begon met het maken van muurschilderingen. Nu, 12 jaar later, wordt ze beschouwd als één van de beste street artists ter wereld. Voor 'Voor het leven' was het gebouw 't Leidsche Veem van de SSH op de Kop van Zuid in Rotterdam haar canvas. Bekijk hier het kunstwerk dat Judith voor het KWF en 'Voor het leven' maakte.

Geef voor het leven

Door een uniek stukje van de muurschildering te kopen wordt het kunstwerk van ons allemaal. Een levenswerk van heel Nederland. Samen maken we een statement voor het leven. Wil jij ook nog een stukje van het kunstwerk van Judith kopen? Dat kan tot vrijdag 3 juni om 09.00 uur op de website van het KWF. De opbrengst gebruikt het KWF voor het financieren van kankeronderzoek en voor investeringen in een beter leven met en na kanker.

Presentator Frits Sissing
Presentator Frits Sissing / Fotocredits: Ruud Baan
Presentator Frits Sissing

Fotocredits Judith de Leeuw: Elvin Boer.

Deel dit artikel