Mark Rutte blikt terug op een bijzonder jaar waarin corona de wereld overnam. Dit doet hij in het radioprogramma Dr Kelder en Co. Geheel in de traditie van ‘uw wekelijkse radiotherapie tegen hypes en hysterie’ wordt dat niet gedaan door het fileren van politieke beslissingen en coronamaatregelen, maar aan de hand van een gezamenlijke hobby van de presentator Jort Kelder en de premier.

Aan de hand van historische politieke fragmenten lopen minister-president Mark Rutte en Jort Kelder langs bijzondere gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Van Torentjes-toespraken via omvallende ministers, koninklijke toespraken (en blunders) naar de hoop op verlichting en het licht aan het einde van de tunnel. 

Een inkijk in een bijzondere vriendschap

Het wordt een interview zonder hysterie van de besmettingscijfers, hijgerige IC-artsen of de journalistieke fascinatie met de waan van de dag. Te verwachten is een ontspannen gesprek dat een inkijkje geeft in de bijzondere vriendschap tussen Mark Rutte en Jort Kelder.

Vragen als ‘Hoe is het om premier te zijn in deze moeilijke tijden?’ ‘Met wie voelt de premier een historische verbondenheid?’ ‘En wat denk je als je na een Torentje-toespraak door een lege Hofstad loopt?’, passeren de revue. 

dr Kelder en Co met Mark Rutte, uitgezonden op zaterdag 13 februari 2021 op NPO Radio 1

In gesprek met Mark Rutte

Deel dit artikel