In wetenschappelijk onderzoek wordt voornamelijk gewerkt met mannelijke proefpersonen en dieren, waardoor we in verhouding weinig weten over die andere helft van de samenleving: vrouwen. We leven in een wereld ontworpen voor mannen. Dat moét anders. En bij voorkeur zonder een vrouwenquotum, zegt dr. Rosanne Hertzberger.

Broodroof van robots

Technologische vooruitgang is niet te stoppen en dat moeten we ook niet willen. Maar ontwikkelingen als automatisering en AI hebben wel hun weerslag op de arbeidsmarkt Jonge doctor Emilie Rademakers van de KU Leuven licht toe hoe we voorkomen dat technologische vooruitgang leidt tot groei in economische ongelijkheid.

Klimaatmarketing: hoe je een transitie door de strot duwt

Ecorexia, klimaatdepressie en algehele malaise omdat de wereld naar de knoppen gaat. Is het echt of wordt er een nieuw label op een oude kwaal geplakt? Professor Victor Lamme legt uit hoe ons brein reageert op de klimaattransitie en hoe je als overheid deze veranderingen het beste kunt sturen. Kan klimaatmarketing helpen?

Uitzending van 7 december 2019. Terugluisteren kan via de website van dr Kelder en Co.

dr Kelder en Co

Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.

Deel dit artikel