Allemaal aan de elektrische auto: met de huidige prijzen lijkt het een toekomstdroom. Toch is het een belangrijk onderdeel van het klimaatakkoord, de gewone man in een elektrische racemonster. Hoe haalbaar is deze utopie en hoe snel zal het gaan?

Dr Kelder voert een goed gesprek over de elektrocutie van ons koekblik en de toekomst van het autorijden: de elektrische aandrijving, het autonoom rijden en het horrorscenario van de deelauto.

Iedereen een elektrische auto

De dranklustige laat zich niet dwingen

Wat is de beste methode om mensen uit zichzelf minder te laten drinken? Het verkondigen van hel en verdoemenis helpt minder goed dan een zachte hand, concludeert dr. Jeroen Loman. De eigenwijze en rebelse drinker moet je vooral niet bestoken met negatieve berichten of met dwingende geboden. Hoe lukt het je te stoppen? Je hoort het in de verdediging van deze jonge doctor in dr Kelder en Co.

Hoe lukt het je te stoppen met drinken?

De internationale baantjescarrousel

Timmermans gaat er vandoor met de troostprijs. In plaats van chef-Europa blijft hij tweede viool spelen als vice-voorzitter. Een positie die hij tot overmaat van ramp nog moet delen ook. We willen altijd graag dat een Nederlander een internationale topfunctie bekleedt, maar wat hebben we er eigenlijk aan als land?

Het circus dat zich afgelopen week afspeelde rondom Europese topfuncties roept ook vragen op. Waarom maken we ons zo druk over de poppetjes en de baantjes die ze al dan niet krijgen?

De politieke baantjes carrousel

Dit en meer was te horen in de uitzending van dr Kelder en Co van zaterdag 6 juli 2019. 

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: prof. dr. Anna van der Vleuten, dr. Jeroen Loman, Auke Hoekstra

Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.

dr Kelder en Co

Deel dit artikel