Op 2 mei vond in VondelCS de eerste editie van het Internationale Drone Filmfestival InAir.Amsterdam plaats. De registratie van dit festival is zondag 6 mei te zien om 23.20 uur op NPO 3. Presentatrice Lauren Verster is ter plaatse en ontdekt met de kijker een nieuw filmgenre en andere revolutionaire toepassingen van drones.

Online filmcompetitie
Dronepiloten van over de hele wereld konden hun werk insturen voor de online filmcompetitie van InAir.Amsterdam. Uit de ruim 300 inzendingen die vanuit de hele wereld binnen kwamen, koos een jury onder leiding van filmmaker Tim Oliehoek per categorie de beste film. Ook werd er een 'overall' winnaar gekozen: Become the Light van Sam Peacocke uit Nieuw Zeeland kreeg de meeste punten van de jury.

Bekijk hier de winnaars in alle andere categorie├źn.

De drone als zuster
Tijdens het festival konden de bezoekers naar DroneTalks en masterclasses waarin experts vertelden hoe zij drones inzetten voor een betere wereld. Zo vertelde Guido de Croon van de TU Delft over drones, zo klein als insecten, die bijvoorbeeld kunnen worden ingezet wanneer een gebouw is ingestort, om te kunnen zien of er nog slachtoffers binnen zijn.

Ook het studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven gaf een demonstratie. Zij werken aan 'Blue Jay', een drone die kan worden gebruikt als assistent in de gezondsheidszorg. Studente Liza Boormans demonstreerde tijdens het festival hoe dat precies in zijn werk gaat.

Bekijk de andere DroneTalks hier.

Blijf op de hoogte van InAir.Amsterdam via Facebook, Instagram en Twitter.

Deel dit artikel