UFO’s, aliens, Elon Musk of onbegrijpelijk wetenschappelijk ruimtenieuws, wekelijks haalt ook het heelal de krant. Is in al die uitgestrekte onmetelijkheid de aarde echt de enige toevalstreffer waar zich leven heeft ontwikkeld?

Dr Kelder waagt zich buiten eigen dampkring en richt de radiogolven op de ruimte met dr. Frans Snik, onderzoeker bij de sterrenwacht in Leiden. Hij vertelt hoe we dat buitenaardse leven gaan vinden.

→ Luister terug: Hoe vinden we buitenaards leven?

Bouwdrift en architectuur

De woningnood is nijpend en dus heerst er bouwdrift. Begaan we een historische blunder door er blind op los te bouwen? En waarom is Nederland tegenwoordig zo smakeloos lelijk als het op architectuur aankomt? Dr Kelder bespreekt de stand van de bouwkunst en breekt een lans voor meer esthetiek in met name de sociale woningbouw met architect prof. ir. Thijs Asselbergs.

→ Luister terug: Niet meer slopen of bouwen, maar kijken wat we hebben

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: dr. Frans Snik, prof. ir. Thijs Asselbergs, dr. Marcelle van der Waals

Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 op NPO Radio 1. 

Alles van dr Kelder en Co

 

Deel dit artikel