Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 op NPO Radio 2. 

Duurzame kernenergie

Kan kernenergie veilig en duurzaam? Of is de oude vete die deze week oplaaide tussen voor- en tegenstanders van nucleaire energie verspilde moeite? Professor Jan-Leen Kloosterman, hoogleraar reactorfysica aan de TU Delft, legt uit hoe de kernenergie van de toekomst eruit zou kunnen zien.  

Focus in tijden van overvloedige prikkels

Van pushberichten op je telefoon tot de buurvrouw die denkt dat je altijd bereikbaar bent, e-mail, nieuws, sociale netwerken, reclame... Ons brein wordt constant afgeleid.  Het behouden van focus en concentratie is een van de grotere uitdagingen van deze tijd Professor dr. Stefan van der Stigchel legt in zijn nieuwe boek uit hoe concentratie werkt en hoe we ons brein kunnen helpen met focussen.

Kan het een beetje minder ijdel?

Het fotograferen van de eigen tronie is een populaire hobby. De duckfaces en onrealistische erotische zelfportretten schieten voorbij op Instagram, Snapchat en natuurlijk Facebook. Voor dr Kelder reden om zich af te vragen of het niet een tandje minder kan, qua ijdelheid. Wat betekenen deze selfies op social media voor de ontwikkeling van jongeren? 

De jonge doctor: waarom zoveel vrouwelijke ex-gevangenen wéér de fout in gaan

Zo’n veertig procent van de ex-gedetineerde vrouwen belandt opnieuw in de bak en de helft pleegt nogmaals een delict. Jonge doctor Elanie Rodermond onderzocht welke factoren voor vrouwen een rol spelen bij het voorkomen van recidive. “Een eigen woning is heel cruciaal.”

Presentatie: Jort Kelder
Met: Prof. dr. ir. Jan-Leen Kloosterman, dr. Elanie Rodermond, Professor dr. Stefan van der Stigchel, dr. Annemarie van Oosten 

Deel dit artikel