"Nederland doet niet mee, dus kijken we niet." We horen het vaker, maar dat verklaart niet waarom er toch nog miljoenen Nederlanders tijdens het WK voetbal aan de buis gekluisterd zitten. Op dinsdag 10 juli 2018 om 20.00 uur speelt Frankrijk tegen België, ons vriendelijke buurlandje. Maar voor wie juichen we dan?

De finale komt voor beide landen steeds dichterbij. Met nog maar vier landen -overigens allen Europees- in de race spelen België en Frankrijk voor een plek in de grande finale, tegen Kroatië óf Engeland. Voor België is het pas de tweede halve finale op het WK. In 1986 namen ze het op tegen Frankrijk, in het duel om de derde plaats. Frankrijk ging er toen met die titel vandoor en België eindigde op de vierde plaats. 

Maar wie gunt Nederland de plek in de finale, en misschien wel de winst? Op de redactie vinden we dat een interessant gegeven en dus besluiten we de straat op te gaan om de meningen te peilen. Voor wie juicht Nederland deze halve finale? 

Voetbalanalist en oud-voetballer Marc Degryse denkt dat de Rode Duivels nog best eens wereldkampioen zouden kunnen worden. België raakt niet uitgepraat over de kwartfinale tegen Brazilië. "Ik denk dat het de beste wedstrijd uit onze geschiedenis was."

Voor wie je ook juicht, veel kijkplezier!

EenVandaag Opiniepanel: Tussenstand WK: België is onze favoriet, maar niet dé favoriet

clock update 10 jul 2018, 21:56

De Les Bleus gaan naar de WK-finale. De wedstrijd Frankrijk - België eindigt in 1-0. Samuel Umtiti scoorde het beslissende doelpunt in de 51e minuut. De finale, Frankrijk tegen Engeland of Kroatië, vindt op zondag 15 juli 2018 om 17.00 uur plaats. 

Deel dit artikel