Het is de immer uitdijende mensheid zelf die ons uiteindelijk de das om zal doen, hoe kunnen we al die monden voeden? Als je de doemscenario’s in de media gelooft, gaat het helemaal de verkeerde kant op. Tijd voor dr Kelder om ecomodernist dr. Hidde Boersma uit te nodigen om dit probleem eens met een positieve blik te beschouwen.

En dat biedt perspectief: met kennis en wetenschap kunnen we en de wereld voeden en voldoende ruimte bieden voor de natuur.

Hoe kunnen we alle monden voeden?

Supermarkt efficiënter bevoorraad

Er rijden dagelijks vrachtwagens vol levensmiddelen door het land om supermarkten te vullen. Vol heen, leeg terug. Dat kan efficiënter. Jonge doctor Heleen Stellingwerf ontwikkelde een wiskundig model dat kosten bespaart en milieuwinst oplevert, tot wel vijftig procent. In dr Kelder en Co verdedigt ze haar proefschrift nogmaals.

Supermarkt bevoorraden kan efficiënter

De witte elite is niet geïntegreerd

Gaat het over integratie, dan gaat het al snel over Marokkanen en over de Islam. Terwijl het volgens dr. Nadia Bouras eigenlijk ook over de witte hogeropgeleiden in ons land zou moeten gaan. Staan zij wel open voor het Nederland van vandaag de dag? Dr Kelder gaat met haar in gesprek om immigratie, integratie en bijzonder onderwijs.

Een gesprek over immigratie, integratie en bijzonder onderwijs

Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 op NPO Radio 1. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.

Deel dit artikel