Weten we eigenlijk wat we eten? Volgens masterstudent Charlotte de Wit (TU Delft) worden we ontzettend om de tuin geleid. Voor haar honours project heeft ze gekeken naar de verschillende marketingtechnieken die voedselproducenten gebruiken om ons ongezonde producten te laten eten.

De Wit buigt zich over de vraag of deze technieken ook ingezet kunnen worden om ons juist gezonder te laten eten dan we denken. Maar een lekker stukjes vlees kopen dat eigenlijk maar 10% vlees bevat, hoe ethisch is dat?

Weten we eigenlijk wat we eten?

De portemonnee van koffietentstudent

Ze streden met succes tegen de verhoging van de rente op hun studielening, maar verder zit de student toch vooral in hippe koffietentjes achter een laptop te chillen met een dure koffie. Hoe zit dat met het kasboekje van de student en dan vooral met het gedeelte dat de staat daarin bijdraagt.

53 procent van de studenten leent meer dan nodig

De randstad slibt dicht

Wie zich in de Randstad verplaatst met de auto heeft er dagelijks mee te maken: files. Irritatie, vertraging en economische schade. Toch is volgens professor Van der Bijl de file niet het probleem. Juist al het geld en het werk dat gestoken wordt in het opheffen van de knelpunten maakt dat de mobiliteitsproblemen steeds erger worden. Van de regen in de drup met meer asfalt dus. Een goed gesprek over hoe het mobiliteitsbeleid averechts werkt.

Het fileprobleem is geen probleem

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: Kees Moeliker, dr Pieter Slaman, Charlotte de Wit, prof. dr. Rob van der Bijl

dr Kelder en Co

→ Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.

Deel dit artikel