De hysterie rondom de verkiezingsoverwinning van Thierry Baudet is onverminderd groot. Links en rechts zitten elkaar vreselijk in de haren, op universiteiten, in de media en natuurlijk op Twitter. Dr Kelder zoekt een verklaring voor de intolerantie ten opzichte van andersdenkenden en duikt in de ideologie van Baudet.

Is er een verschil tussen de partij en de leider? Luister terug: 

De hysterie rond Forum voor Democratie

Van zware munten naar lichte geldchips

Het einde van contant geld is in zicht. Toch zullen mensen om verschillende redenen altijd behoefte blijven hebben aan cash. Igo Boerrigter studeerde af aan de TU Delft op de houdbaarheid van het Nederlandse geldsysteem, in opdracht van De Nederlandsche Bank. In zijn onderzoek oppert hij alternatieven om contant geld als betaalmiddel in stand te houden. Deze week geen jonge dr dus maar een jonge denker.

Laat contant geld niet verdwijnen

Te weinig beleid op giftige hormoonverstoorders

Er is geen ontkomen aan, hormoonverstorende stoffen zijn overal en het is onvermijdelijk dat we ze binnenkrijgen. Via ons eten, via elektronica, huisstof en zelf de vloerbedekking. En dat kan ernstige gevolgen hebben, van onvruchtbaarheid tot diabetes en overgewicht. Toxicoloog Marjorie van Duursen praat dr Kelder bij over deze hormoonverstorende stoffen en breekt een lans voor betere voorlichting en een voortvarender beleid. 

Gif in je lijf: het gaat het de verkeerde kant op


Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 op NPO Radio 1. 

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: prof. dr. Marjorie van Duursen, Igo Boerrigter, prof. dr. Henri Beunders, dr. Geeten Waling

Deel dit artikel