Yes! Je kunt weer stemmen voor de Gouden Televizier-Ring 2019. De kanshebbers zijn bekend, en jij bepaalt wie de winnaar wordt. Je kunt nu stemmen op de zes (!) AVROTROS titels die genomineerd zijn: vijf zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring, en één voor de Televizier-Ster Digital Impact.

Lees hieronder wie de genomineerden zijn of stem direct: 

Stem hier

 

De vijf genomineerden van AVROTROS voor de Gouden Televizier-Ring 2019 zijn:

Beste zangers

In Beste zangers, met onder anderen Davina Michelle, Lee Towers en Tino Martin, verrassen zangers elkaar met een eigen versie van het nummer van een ander. Voor de nieuwe reeks reizen zeven Nederlandse artiesten af naar zonnig Ibiza. Onder leiding van Jan Smit zingen ze elkaars repertoire en laten zich zo van een verrassende muzikale kant zien. Wie weet de anderen tot tranen toe te roeren met hun covers? Nieuw seizoen, vanaf zaterdag 24 augustus 21.30 uur NPO 1

→ Alles over Beste Zangers

De Luizenmoeder

De meest herkenbare arena: Het schoolplein. Met de schoolpleinregels, traktatiebeleid, parkeerbeheer, zwaai-afspraken, hangouders, tienminutengesprekken, verantwoorde verjaardagstraktaties, klassen app-groepjes, klaarover-diensten en... luizenmoeders. Deze satire richt zich vooral op het gedrag van ouders en schoolpersoneel. De serie speelt met stereotypen en vooroordelen. Met een vleugje ongemakkelijke humor worden thema’s zoals pesten en racisme aan de kaak gesteld.

De Luizenmoeder is geschreven door onder anderen Ilse Warringa (Juf Ank) en Diederik Ebbinge (Schoolhoofd Anton). Samen met regisseur Jan Albert de Weert schreven zij een serie over de jungle van de basisschool, die niet alleen voor kinderen maar ook voor ouders en leerkrachten is. Ilse Warringa vervult de rol van een enigszins gestreste basisschooljuf, die gepromoveerd is naar groep drie. Anton is directeur van de Klimop, die iedereen wil betrekken bij de school, maar ondertussen bol staat van de vooroordelen.

→ Alles over De Luizenmoeder

Ellie op Patrouille

Politieagent Ellie Lust verruilt in Ellie op Patrouille de vertrouwde straten van Amsterdam voor die van Colombia, Kenia, Israël, Dubai, Albanië en San Francisco. Samen met haar internationale politiecollega’s gaat ze op patrouille; niet als toeschouwer, maar echt als onderdeel van het team. In lokaal uniform, met open vizier en bewapend met een goede dosis Amsterdamse lef geeft Ellie een uniek kijkje in de wereld van buitenlandse politiekorpsen. 

In Ellie op Patrouille laat Ellie de diverse facetten van het uitdagende, maar soms ook lastige politiewerk zien. Lijkt de dag aanvankelijk rustig te verlopen, zit ze even later in een wilde achtervolging. Het ene moment overwint Ellie haar angst in een politiehelikopter en op het andere moment doet ze met haar team een inval in een overvol drugspand. En dan zit ze in Dubai opeens in de meest luxe politiewagen ter wereld; een heuse McLaren. Zo divers als het politiewerk, zo divers zijn ook de afleveringen. In elke aflevering van Ellie op Patrouille staat een ander land of stad en thema centraal.

→ Alles over Ellie op Patrouille

Frans Bauer in China

In deze serie volgen we Frans en Mariska Bauer door hun reis dwars door China. Dat Frans dol is op Chinees eten is zo’n beetje algemeen bekend, maar veel meer dan dat weten de Bauers eigenlijk niet van het bijzondere land. Op hun reis komen ze er al snel achter dat de Chinese keuken toch écht iets anders is dan babi pangang en foe yong hai... Naast de eetcultuur leren Frans en zijn vrouw Mariska nog veel meer van China en zijn innemende bevolking kennen. Zo bezoeken ze Hong Kong, de stad van Kung Fu-legende Bruce Lee, ontmoeten ze Nederlanders die zich in China hebben gevestigd en natuurlijk bezoeken ze de Chinese muur, één van de zeven moderne wereldwonderen.

→ Alles over Frans Bauer in China

Helden van het Máxima

Jaarlijks horen 600 Nederlandse kinderen dat ze kanker hebben. Bijna een kwart van de kinderen overleeft dit niet. Om de overlevingskans te vergroten is er een gloednieuw ziekenhuis opgezet: het Prinses Maxima Centrum. In de serie zie je hoe dit in zijn werk gaat: hoe is het om een nieuw ziekenhuis op te zetten, welke mensen werken er en hoe gaan de kinderen er mee om? Een jaar lang worden medewerkers van het Prinses Maxima Centrum gevolgd, van verpleegkundige tot directeur, op verdrietige en vrolijke momenten, als het goed gaat maar ook als het lastig is. Het resultaat is een unieke inkijk achter de schermen van dit bijzondere ziekenhuis.

→ Alles over Helden van het Máxima

Stem ook op Hunted voor de Televizier-Ster Digital Impact!

Hunted

Kun je zomaar verdwijnen? In het spannende TV-programma Hunted moeten twaalf Nederlanders 21 dagen lang uit handen blijven van een team van professionele opsporingsexperts. De ‘hunters’ hebben ervaring bij politie, defensie en in de private sector. Onder leiding van oud recherchechef Sander Schaepman jaagt het hoofdkwartier op de ‘voortvluchtigen’. Hunted is een spannend sociaal experiment en speelt in op de discussie over privacy. Wat telt zwaarder: veiligheid of vrijheid? De hunters maken tijdens hun zoektocht niet alleen gebruik van alle moderne middelen om iemand op te sporen, ze ondervragen ook familie en vrienden van de voortvluchtigen en doen huiszoekingen.

→ Alles over Hunted

Stem hier!

 Op woensdag 9 oktober kun je live de uitreiking zien tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala.

Deel dit artikel