Natuurlijk willen we alles weten over het Coronavirus. Maar willen wij het weten omdat de media erover bericht, of bericht de media erover omdat wij het willen weten? En moet dat met angstaanjagende koppen en tientallen berichten per dag? Wat zit er achter deze grieppaniek die door de media wordt aangejaagd, heeft de journalistiek nog enige zelfkritiek of is het publish or perish? Dr Nel Ruigrok duidt de mediahysterie rondom het griepvirus.

Lees alles over het Coronavirus op de website van Zorg.nu

Graaft en gij zult vinden

De grond van Amsterdam is in 1000 jaar twee meter gedaald door inklinking. De manieren waarop Amsterdammers hun stad hebben opgehoogd, is een schat voor het onderzoekswerk van archeoloog dr. Ranjith Jayasena. Hij promoveerde op de archeologie van de stad Amsterdam. Zijn opgedane kennis over het verre verleden  is ook voor de huidige generaties nog steeds van waarde. Jayasena isde jonge doctor van deze week.

Van het gas af? Niet in het belang van het klimaat!

Nederland moet van het gas af, maar hoe blijven we dan warm? Volgens Hoogleraar energietechnologie David Smeulders, gaat Nederland door het stoppen met gas veel meer CO2 uitstoten dan we met gas doen. Hij pleit voor meer visie en effectievere maatregelen tegen CO2 uitstoot. Die hoeven niet bij de grens te stoppen.

dr Kelder en Co, zaterdag 1 februari, VondelCS
13.00 – 14.00 uur, NPO Radio 1
Presentatie: Jort Kelder
Gasten: dr. Nel Ruigrok, dr. Ranjit Jayasena, prof. dr. David Smeulders

dr kelder en co

Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.

Deel dit artikel