Bijbanen en politici, het is een heikele combinatie want wanneer spreek je als politicus en wanneer ben je lobbyist voor je werkgever? Maar volksvertegenwoordigers zonder nevenfuncties zijn in de ogen van dr Kelder ook niet ideaal. Wat voor politici krijg je dan? Grijze muizen en laaghangend fruit?

Met dr Dieuwertje Kuijpers, die voor FTM een uitgebreid onderzoek deed naar nevenfuncties in de Eerste Kamer, bewandelt dr Kelder het grijze gebied tussen lobby en politiek.

Een netelige combinatie: politici en nevenfuncties

Een handbeweging zegt meer dan duizend woorden

Hoe versta je elkaar in een lawaaiig café? Jonge doctor Linda Drijvers onderzocht wat er gebeurt in de hersenen als we gesprekspartners proberen te begrijpen in rumoerige ruimtes. Terwijl mensen zelf vaak aangeven vooral te liplezen, blijken handbewegingen een stuk belangrijker. In dr Kelder en Co verdedigt ze haar proefschrift.

Het belang van handbewegingen

I love Me!

Narcisten zijn overal, ook in de studio van dr Kelder en Co. Steeds meer mensen worden verliefd op zichzelf bij het zien van hun eigen weerspiegeling in de vijver en de oorzaak ligt bij de opvoeders. Kinderen worden de hemel in geprezen en ontpoppen zich tot narcistjes in de subtropische, hermetisch afgesloten dop. Dr. Eddie Brummelmans legt uit hoe dat zit en legt uit wat voor volwassenen dit worden: vaak leiders met een onverzadigbare behoefte aan bewondering.

Ik hou van mij

Uitzending van zaterdag 8 juni, vanuit Vondel CS op NPO Radio 1, 13.00 – 14.00 uur

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: dr Eddie Brummelman, dr Linda Drijvers, dr Dieuwertje Kuijpers
 

dr Kelder en Co

Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.

Deel dit artikel