De verrassende liefdesgeschiedenis van de Britse prins Harry en zijn aanstaande, de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Met exclusieve interviews en aandacht voor de achtergrond van Meghan.

Meghan Markle is gescheiden en Amerikaanse en is hierdoor in alles het tegenovergestelde van Kate Middleton. Meghan's voorouders worstelden met hun bestaan in het 19e-eeuwse Amerika. Van moeders kant is er een geschiedenis van ontberingen en diepgewortelde rassendiscriminatie op het platteland van Tennessee. Overgrootouders van vaders kant kenden het harde leven in de 19e-eeuwse steenkolenmijnen van de Appalachen.

Meghan zelf groeide op in het zonnige Californië met ouders die werkten in de filmindustrie. Ze is een succesvolle actrice in Hollywood, maar nu staat ze op het punt om deel uit te maken gaan maken van de Britse koninklijke familie. Haar leven is een koninklijk sprookje.

Hoe het allemaal begon

Harry bevestigt in november 2016 in een statement dat hij samen is met de Amerikaanse actrice. Het stel ontmoette elkaar een aantal maanden daarvoor in een privéclub in Londen. Markus Anderson, een gemeenschappelijke vriend van het paar, stelde hen in juli 2016 in Londen aan elkaar voor. Het begin van iets heel moois.

Gescheiden vrouw

Meghan leek niet meteen de ideale kandidate om Britse royalty te worden - ze is een gescheiden Amerikaanse vrouw. Iets waar het Britse koninklijke huis in het verleden nog moeite mee had. Daarnaast is ze de dochter van een Afro-Amerikaanse moeder en een vader met Iers-Nederlands bloed. Het verschil in huidskleur leidde ertoe dat de familie Markle vaak met kwetsende opmerkingen te maken kreeg.

Kwetsende opmerkingen familie Markle

Meghans achtergrond 

In de documentaire Harry en Meghan - een koninklijk sprookje is er naast exclusieve interviews met betrokkenen veel aandacht voor de achtergrond van Meghan. Meghan's voorouders worstelden met hun bestaan in het 19e-eeuwse Amerika. Van moeders kant is er een geschiedenis van ontberingen en diepgewortelde rassendiscriminatie op het platteland van Tennessee. Overgrootouders van haar vaders kant kenden het harde leven in de 19e-eeuwse steenkolenmijnen van de Appalachen. 

Meghan zelf groeide op in het zonnige Californië met ouders die werkten in de filmindustrie. Ze was een succesvolle actrice in Hollywood en nu maakt ze ineens deel uit van de Britse koninklijke familie. Een omslag die niet alleen voor Meghan heel groot is... 

Deel dit artikel