Begin november werden er in DierenPark Amersfoort twee ontsnapte chimpansees doodgeschoten. Niet de eerste keer dat bewoners van de dierentuin de ultieme prijs betalen voor een ontsnapping uit hun gekooide bestaan. Het maakt de discussie over de houdbaarheid van dierentuinen actueel.

Dr. Janneke Vink betoogt in dr Kelder en Co dat het  opsluiten van (hoogst intelligente) dieren niet langer te verdedigen is. Ze komt met dierenleedvrije alternatieven voor de educatieve functie van dierentuinen en is kritisch over hun fokprogramma’s.

Terugluisteren: Heeft de dierentuin een toekomst?

Andere onderwerpen in dr Kelder en Co:

De historische hoge staatsschuld

Natuurlijk vragen drastische tijden om drastische maatregelen. De staatsschuld is inmiddels gegroeid tot historische hoogte, meldde de rijksoverheid deze week zelf, en in Frankfurt houden de bankiers van de ECB de boel overeind (of eigenlijk de rente laag) met hun monetaire magie. Het klinkt als een desastreus recept. Professor Roel Beetsma geeft zijn visie op op de Nederlandse schuld, het Europese schuldbeleid en de positie van de ECB.

Terugluisteren: De historische hoge staatsschuld

"De Handelsnaamwet is uit de tijd"

Een goede bedrijfsnaam vinden is lastig. Zelfs als je een originele naam bedenkt, is een ander je vaak al voor geweest. En als de domeinnaam al in gebruik is, ben je helemaal de Sjaak want dan wordt je online minder goed gevonden. Volgens jonge doctor Roderick Chalmers Hoynck van Papendrecht is de Handelsnaamwet niet meer van deze (digitale) tijd. In zijn proefschrift stelt hij een aanpassing voor.

dr Kelder en Co, zaterdag 5 december, Vondel CS, 13.00 – 14.00 uur, NPO Radio 1
Presentatie: Jort Kelder
Gasten: prof. dr. Roel Beetsma, dr. Roderick Chalmers Hoynck van Papendrecht, dr. Janneke Vink

Meer dr Kelder en Co

Deel dit artikel