Afgelopen weekend is danseres, zangeres, actrice en comédienne Corrie van Gorp op 78-jarige leeftijd overleden. In de jaren 70, 80 en 90 schitterde Corrie o.a. in verschillende rollen in de revues van André van Duin. Waar ze onder meer het populaire en hilarische typetje Mevrouw de Bok speelde. Maar ook solo scoorde ze met haar programma's als 'Corrie 'n Gouden Kracht' en 'Corrie en haar mannen'. Daarnaast scoorde ze hits met de aanstekelijke nummers 'Alie van de Wegenwacht', 'Ik ben Tamboer' en meer. Zaterdagavond zenden we, ter nagedachtenis aan deze bijzondere dame, nog één keer 'Corrie en haar mannen' uit 1978 uit, op NPO 1.

André van Duin heeft laten weten Corrie erg te gaan missen; "Ze was een leuk, gek en warrig mens. We hebben erg gelachen samen. Heel af en toe deden we dat hoedje nog even op. Ze was een dierbare vriendin." Wij zijn vandaag, ter ere van Corrie van Gorp, in het rijke archief van de TROS gedoken en hebben onze persoonlijke favoriete scenes, sketches en liedjes van Corrie van Gorp voor je op een rij gezet: 

Meneer en Mevrouw de Bok bij de Japanner

Meneer en mevrouw de Bok gaan voor het eerst eten in een Japans restaurant. Van een onbegrijpelijke menukaart tot voor het eerst eten met stokjes, het is één groot avontuur. De scène was voor het eerst te zien in de Flip Fluitketel Show, een serie van vier shows met sketches en muziek die Van Duin in 1980/1981 bij de TROS maakte.

A Woman in Love

Een andere legendarische sketch van Meneer en Mevrouw de Bok is toch wel 'A woman in love'. 'Your eyes are the eyes of a woman in love' was een grote hit van André van Duin. Mijnheer De Bok gooit al zijn charmes in de strijd en danst met mevrouw De Bok de tango. Mevrouw De Bok is helemaal in haar nopjes, maar een vijver in de buurt van de 'dansvloer'... dat is natuurlijk vragen om problemen! Opgevoerd in het TROS programma 'Hit Boulevard' van Willeke Alberti. 

Alie van de wegenwacht

In het TROS programma 'Corrie 'n gouden kracht' runt Corrie een uitzendbureau waarin ze verschillende typetjes doet. Haar nummer 'Alie van de wegenwacht' werd een gigantische carnavalshit in Nederland. 

Een Hollandse Boerenmeid

In het populaire muziekprogramma 'Op Volle Toeren'  zong Corrie van Gorp in 1978 het aanstekelijke nummer 'Een Hollandse Boerenmeid'.

Ik ben Tamboer

En als afsluiter deze kneiter van Corrie van Gorp; 'Ik ben Tamboer' uit 1981, die ze zong in de carnavalsuizending van 'Op Volle Toeren'. 

Corrie en haar mannen

Kijk zaterdagavond om 23.55 uur naar 'Corrie en haar mannen' bij AVROTROS op NPO 1. Een showprogramma uit 1978 waarin diva Corrie van Gorp met de mannen uit haar leven speelt, mannen uit haar theaterleven wel te verstaan. Willem Nijholt, André van Duin en Frans van Dusschoten passeren hierbij de revue. Met hen heeft La Gorp gedanst en gezongen of gekkigheid mee uitgehaald.

Deel dit artikel