In het voorjaar van 2018 trouwden de de Britste prins Harry met de Amerikaanse actrice Meghan Markle, inmiddels heeft stel hun eerste kind in hun armen mogen sluiten. In de vroege ochtend van 6 mei 2019 is Meghan bevallen van een gezonde zoon; Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

De gelukkige vader sprak met de pers over het bijzondere moment in zijn leven:

"I’m very excited to announce that Meghan and myself had a baby boy earlier this morning, a very healthy boy. Mother and baby are doing incredibly well. It’s been the most amazing experience I could ever have possibly imagined. How any woman does what they do is beyond comprehension, but we’re both absolutely thrilled and so grateful for all the love and support from everybody out there. It’s been amazing, so I just wanted to share this with everybody." (bron: CNN)

Hoe het allemaal begon

Harry bevestigt in november 2016 in een statement dat hij samen is met de Amerikaanse actrice. Het stel ontmoette elkaar een aantal maanden daarvoor in een privéclub in Londen. Markus Anderson, een gemeenschappelijke vriend van het paar, stelde hen in juli 2016 in Londen aan elkaar voor. Het begin van iets heel moois.

Gescheiden vrouw

Meghan leek niet meteen de ideale kandidate om Britse royalty te worden - ze is een gescheiden Amerikaanse vrouw. Iets waar het Britse koninklijke huis in het verleden nog moeite mee had. Daarnaast is ze de dochter van een Afro-Amerikaanse moeder en een vader met Iers-Nederlands bloed. Het verschil in huidskleur leidde ertoe dat de familie Markle vaak met kwetsende opmerkingen te maken kreeg.

Kwetsende opmerkingen familie Markle

Meghans achtergrond 

Meghan's voorouders worstelden met hun bestaan in het 19e-eeuwse Amerika. Van moeders kant is er een geschiedenis van ontberingen en diepgewortelde rassendiscriminatie op het platteland van Tennessee. Overgrootouders van haar vaders kant kenden het harde leven in de 19e-eeuwse steenkolenmijnen van de Appalachen. 

Meghan zelf groeide op in het zonnige Californië met ouders die werkten in de filmindustrie. Ze was een succesvolle actrice in Hollywood en nu maakt ze ineens deel uit van de Britse koninklijke familie. Een omslag die niet alleen voor Meghan heel groot is... 

Deel dit artikel