Wat zeggen onze leiders over onze volksaard? Past de stijl van Rutte, lekker losjes met veel gedeelde verantwoordelijkheid en vertrouwen in de wetenschap, juist bij Rutte of ook heel erg bij de Nederlanders? En hoe zit dat met Merkel, Macron en natuurlijk Trump? Dr. Femke van Esch, expert op het gebied van leiderschap, verklaart waarom een volk de leider krijgt die het verdient.

Waarom is Rutte zo relaxt en Trump zo arrogant?

Vrijwilligerswerk moet vooral leuk zijn

Helaas ging het dit jaar niet door maar meestal is het een groot feest: NL Doet. Duizenden vrijwilligers werken die dag onder leiding van het Oranjefonds en met het koninklijk paar als extra motivatie aan allerlei projecten. Jonge doctor Stephanie Maas onderzocht hoe eendaagse evenementen vrijwilligers het beste kunnen motiveren. Ze doet haar promotie dunnetjes over.

Vrijwilligerswerk moet vooral leuk zijn

Sexual distancing

Voor singles is seks even verleden tijd, adviseert het RIVM. Nee, er komt geen handhaver naast je bed staan wanneer je daar tegenin gaat. Maar de sociale druk om het niét te doen is enorm, constateert dr. Linda Duits. Ze springt op de bres voor het recht op seks, dat méér dan gewoon een leuk extraatje is.

Sexual distancing

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: dr. Femke van Esch, dr. Stephanie Maas dr. Linda Duits 

dr Kelder en Co, zaterdag 16 mei 2020 tussen 13.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1.

Meer dr kelder en co

Deel dit artikel