Vrouwen die te dik zijn kampen vaker met vruchtbaarheidsproblemen dan anderen. Daarnaast gaat overgewicht gepaard risico’s voor het kind. Jonge doctor Matty Karsten onderzocht of een leefstijlinterventie vrouwen helpt gezonder te gaan eten en meer te gaan bewegen. De verandering in leefstijl verbetert de seksuele functie van vrouwen. Dit en meer, deze week in dr Kelder en Co.

Terugluisteren: Verandering in leefstijl verbetert de seksuele functie van vrouwen

Het spook Srebrenica

De val van de enclave Srebrenica waart, ook na 25 jaar, rond als een spook en niet alleen door de hoofden van de Dutchbat-militairen die destijds een onmogelijke opdracht hadden. Ook in de besluitvorming rondom deelname aan andere VN-missies speelt het trauma van Srebrenica een rol.

Dr. Erna Rijsdijk over de beeldvorming van deze missie en de militairen die hem moesten uitvoeren. Eindelijk lijkt de veroordeling van de Dutchbat-militairen plaats te maken voor begrip en respect. Met behulp van een uniek fotoproject onderzoekt ze hoe deze beeldvorming kantelt.

We zijn toe aan een ander verhaal over Srebrenica

Het complot in onze genen

Het idee dat anderen het slecht met ons voor hebben zit in onze genen. Complottheorieën zijn dan ook van alle tijden, maar vooral van tijden met grote existentiële dreiging: entree covid-19. Waarom zoekt laag- én hoogopgeleid zo graag naar moeilijke verklaringen voor op zich simpele zaken? En is een kritische houding van burgers niet juist aanmoediging waard? Dr. Jan-Willem van Prooijen gaat in gesprek met dr Kelder over obscure complotplatforms als het Amerikaanse QAnon.

Complottheorieën

dr Kelder en Co, zaterdag 11 juli, live vanuit VondelCS, 13.00 – 14.00 uur, NPO Radio 1
Presentatie: Jort Kelder
Gasten: dr. Erna Rijsdijk, dr. Matty Karsten, dr. Jan-Willem van Prooijen

Meer dr Kelder en Co


Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.

Deel dit artikel