Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert. In de uitzending van 21 september 2019 kwam de volgende onderwerpen aan bod.

Iedereen wil oud worden, niemand wil oud zijn

Een midlifecrisis op je 60e, op je 80e nog op een snowboard… Uit recent onderzoek blijkt dat we in de toekomst de 130 wel aan kunnen tikken. Dr. Eric Claassen, immunoloog en hoogleraar Ondernemerschap aan de VU, legt uit hoe je nu al een serieuze poging kunt wagen – als je zo oud wíl worden, tenminste.

Terugluisteren

Een kruispunt voor het kapitalisme?

Deze week werd de brinta die de Miljoenennota heet geserveerd. Met zijn fonds van tientallen miljarden kan minister Wopke flink gaan investeren. Econoom dr. Coen Teulings ziet liever dat het geld direct de begroting in gaat. Lastenverlichting! Laat de burger het voelen: we hebben zijn koopgedrag nodig. Met dr Kelder pikt Teulings de centen uit de pap.

Hoogstens één hamburgertje per week

In 2019 is het niet alleen goed om gezond te eten, maar moet je ook rekening houden met het milieu. En dat gaat vaak hand in hand: zo is te veel vlees naast ongezond ook slecht voor het milieu. Om het nog beter te doen moeten voedingsrichtlijnen worden aangepast. Niet langer 70 gram vlees per week, maar terug naar 30 gram, bijvoorbeeld. Jonge doctor Sander Biesbroek promoveerde op het verband tussen voeding, milieu en gezondheid

dr Kelder en Co

Presentatie: Jort Kelder
Gasten: Prof. dr. Coen Teulings, dr. Sander Biesbroek en prof. dr. Eric Claassen

Deel dit artikel