Het krijgen van een kind lijkt zo vanzelfsprekend, maar voor veel mensen is dit een proces van jarenlang knokken. Voor de nieuwe serie Lauren! Ik wil een kind volgt presentatrice Lauren Verster  gedurende 2 jaar stellen en singles die allemaal het voor hen onmogelijke mogelijk willen maken, namelijk een kind op de wereld zetten. Zo zien we hoe Rosalyn en Jeroen een draagmoeder zoeken. Rosalyn is namelijk geboren zonder baarmoeder. Het lesbische stel Baukje en Talitha zoekt een homostel als co-ouders. En Arenda is een 28-jarige vrouw die wel moeder wil worden, maar niet de dagelijkse zorg wil.

Aflevering 1

In deze eerste uitzending volgen we Quincy & Remco, Rosalyn & Jeroen en Jora & Laurens. Deze stellen willen dolgraag een kind, maar hebben allemaal persoonlijke redenen waarom dit in eerste instantie niet lukt. Ook zien we Arenda, die geen moeder wil zijn maar wel draagmoeder. Kijk hier de eerste aflevering terug

Draagmoederschap 

Een draagmoeder is zwanger voor een ander, bijvoorbeeld voor een homostel of heterostel dat geen kinderen kan krijgen. Of voor een alleenstaande. Wensouders noemen we dit. Bij een draagmoederschap neemt de wensouder of nemen de wensouders na de geboorte de verzorging en opvoeding van het kind en het juridisch ouderschap op zich.

Regels rondom draagmoederschap

In het Wetboek van Strafrecht is vastgelegd dat ‘bevordering van (commercieel) draagmoederschap in Nederland verboden is’. Dit houdt in dat er geen websites mogen bestaan die reclame maken om vraag en aanbod rond draagmoederschap te stimuleren. Ook via sociale media mogen er geen openbare oproepjes worden geplaatst. Niet door wensouders, maar ook niet door draagmoeders zelf.

Lauren volgde de stellen gedurende twee jaar

Vanaf 20 augustus 2019 zendt AVROTROS op dinsdagavond de zesdelige serie uit waarin Lauren deze stellen en singles gedurende twee jaar volgt tijdens hun proces een kind te krijgen. In de kick-off uitzending van 15 november 2018 maken we kennis met hen.

                                                                        Meer over Lauren! Ik wil een kind

In 2018 maakten we kennis met de stellen en singles

Deel dit artikel