Oud-televisiepresentatrice Tineke Verburg is na een ziekbed van enkele maanden op zaterdag 13 juni 2020 in Amsterdam overleden.
 

Televisieloopbaan

Tineke begon haar televisieloopbaan in 1979 bij de TROS als omroepster. Ze was meteen een graag geziene gast in de Nederlandse huiskamers, en ook de uitgesproken truien die ze toen vaak droeg vielen in de smaak. In 1984 volgde ze Wibo van de Linde op als presentator van de nieuwsrubriek TROS Aktua, waarvoor ze ook zelf reportages maakte in binnen- en buitenland.

Haar veelzijdige presentatietalent bewees ze vervolgens in populaire tv-programma’s als TROS Triviant, Hollywood Boulevard, Lunch TV en vooral programma’s rond het Nederlandse bedrijfsleven: TROS Aktua Export, de World Trade Show en TROS Aktua in bedrijf. Deze groots opgezette programma’s presenteerde Tineke jarenlang samen met Ed Nijpels vanuit het WTC in Amsterdam. Voor startende ondernemers schreef ze in 2001 een boek, samen met Robert Blom: Jong in zaken.

Na de TROS

Ook na haar afscheid van de TROS presenteerde Tineke verschillende programma’s over het bedrijfsleven voor RTL, zoals Nederland in bedrijf (2004-2006), VakwerkNL (2007) en Supervrouwen (2015). Voor de TROS maakte Tineke in 2010 samen met Peter de Bie het radioprogramma TROS in Bedrijf. Bij al deze programma’s was ze niet alleen presentatrice maar ook inhoudelijk nauw betrokken.

Tineke was daarnaast een gedreven presentatietrainer- en coach. In haar jaren bij de TROS begeleidde en coachte ze al omroepsters, nieuwe presentatietalenten en verslaggevers. Daarnaast trainde ze mensen uit het bedrijfsleven en de politiek. Dat is ze tot op het laatst met ontzettend veel plezier blijven doen. Haar belangrijkste motto daarbij was

blockquote
“Wie goed wil overkomen, moet genoeg zelfvertrouwen hebben om kwetsbaar te durven zijn.”
 

Tineke Verburg is 64 jaar geworden. Ze laat een zoon en een kleinzoon achter. 
 

Deel dit artikel