De Internationale Dag van de Vriendschap is jaarlijks op 30 juli. Het is een initiatief van de Verenigde Naties en de dag is in het leven geroepen om stil te staan bij de belangrijke rol van vriendschap in het bevorderen van vrede tussen verschillende culturen over de hele wereld. Deze dag wordt vooral gevierd in Zuid-Amerika en Zuid-Oost Azië.

In Lauren! op wereldreis in Nederland gaat Lauren Verster door heel Nederland op bezoek bij mensen van verschillende culturen, om zo meer te leren over zo veel mogelijk culturen van de wereld. Speciaal voor de Internationale Dag van de Vriendschap blikken we terug op de leukste fragmenten van dit programma.

1. Lauren maakt kennis met Kaapverdië

Lauren duikt in de rijke Kaapverdiaanse cultuur: ze praat via trommels en ontmoet een band die over de hele wereld beroemd is, behalve in Nederland. Maar Lauren maakt ook kennis met bijzondere drankjes, Kaapverdiaanse snacks en hun wereldberoemde soep! Ze krijgt een kijkje in deze gesloten gemeenschap en ontdekt waarom Kaapverdianen bekend staan als de stille migranten. 

Lauren leert de Kaapverdiaanse dans

2. Lauren! op wereldreis in Polen

In deze aflevering krijgt Lauren een kijkje in de Poolse gemeenschap waarover veel vooroordelen bestaan, maar die ook veel rijke tradities kent. Zo gaat er volgens de Polen bijvoorbeeld niets boven Poolse worst, ze halen het in de Poolse supermarkt in Nederland.

Er gaat niets boven Poolse worst

3. Wat neem je mee voor een Japanner?

Dit keer onderzoekt Lauren de Japanse cultuur in Nederland. Wat zijn de gebruiken, tradities en gewoonten van dit bijzondere land en deze gesloten gemeenschap? Wat hoor je bijvoorbeeld mee te nemen als je op visite gaat bij een Japanner?

Op bezoek bij een Japanner

4. Lauren op een Ghanees feest

Het is nog geen halfuur reizen vanaf haar eigen huis, maar in deze aflevering gaat Lauren naar een Ghanees feest waarbij ze het gevoel heeft dat ze in een totaal andere wereld is. Bij zo'n feest hoort natuurlijk een passende outfit...

"Waar zijn m'n vormen?"

Deel dit artikel