De Italiaanse economie is een zorgenkind. Banken zijn zwak en dragen, als ware het spaghettibenen, een economie die bestierd wordt door met geld strooiende populisten. Het land van de maffia, waar zwart geld de nationale hobby is en belasting betalen geen onderdeel van het DNA.

Valt Italië dan valt Europa wordt er wel gezegd. En dus moet Europa aan de bak. Professor Harald Benink ontvouwt een plan dat een oplossing moet bieden voor Italië en Europa.

Als Europa Italië niet helpt veranderen gaan we een nieuwe crisis tegemoet

Zonder dit botje kun je niet zoenen

In onze kaak zit een botje dat onmisbaar is voor alles wat we met onze mond doen: slikken, praten, zoenen, kauwen. Maar het kwetsbare ‘kaakkopje’ breekt weleens. Antoinette Rozenboom, vermoedelijk de jongste vrouwelijke kaakchirurg van Nederland, promoveerde op de behandelwijze van de breuk van dit belangrijke botje.

Zonder dit botje kun je niet zoenen

Deugmens: macrobioot met bakfiets

Als je deugt dan was je altijd een fatsoenlijk en eerbaar mens, deed je wat goed was en kon er op je gerekend worden. Op Twitter is het inmiddels een scheldwoord voor politiek correct links, voor mensen die spelfouten verbeteren, die macrobiotisch eten en die zich met een bakfiets verplaatsen door Amsterdam.

Tegelijkertijd is het ook een geuzennaam voor iedereen die geen racistische sympathieën aanhangt. Wat zegt het gebruik van dit begrip over onze samenleving en hoe kijken ze in andere landen tegen deugdelijke goeddoeners aan?

Deugmens: macrobioot met bakfiets

dr Kelder en Co

Dr Kelder en Co is uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media. Met gasten van deskundig allooi bespreekt Jort Kelder hysterische opvattingen, live vanuit VondelCS op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00. Discussies op niveau waarbij rede en ratio de hoofdrol spelen. Genuanceerd, professioneel en wars van de waan van de dag die het nieuws regeert.

Deel dit artikel