In 'Dossier Opgelicht: Een spoort van vernieling' zie je het bizarre verhaal van oplichter Dennis. Hij liet zijn vrouw en kind berooid achter en maakte tientallen slachtoffers. Tijdens de speurtocht naar de spoorloze Noord-Hollander, krijgt het dossier een dramatische wending.

Ook de multinationale onderzoeksorganisatie Europol is naar hem op zoek, omdat hij lid zou zijn van een criminele bende van drugshandelaren.

Langzamerhand komt Janet erachter dat haar jeugdliefde Dennis een bedrieger is. De spanning binnen het gezin lijkt aan het begin klein en onschuldig. Er zijn een aantal onduidelijke betalingen en een tankpas die van haar naam, op zijn naam wordt gezet. Het dieptepunt wordt bereikt wanneer Dennis de laatste tien euro op de spaarrekening van hun zoontje naar zichzelf overmaakt.

Grote betalingsachterstanden, tonnen aan schade 

Al snel stapelen de problemen zich verder op. Het gezin moet op stel en sprong verhuizen naar een vervallen krot op een industrieterrein, omdat de betaalachterstand op de hypotheek te groot is. Alsof dat nog niet voldoende was, wordt Janet ook ineens geconfronteerd met deurwaarders die grote bedragen van haar eisen. Dennis blijkt namelijk enkele bedrijven op haar naam te hebben gezet.

Hij koopt huizen, huurt auto’s en een bedrijfspand, maar betaalt slechts een deel ervan. Daarnaast houdt Dennis het geld dat hij int met zijn incassobedrijf in eigen zak. De omvang van de schade die hij aanricht, is nog groter dan gedacht en lijkt in de tonnen te lopen. Janet belandt in een nachtmerrie en vlucht met haar zoontje.

Hoe kon Dennis jarenlang zijn gang gaan en keer op keer weer nieuwe bedrijven starten en de zaak bedonderen? Hoe moet het verder met Janet en haar zoontje nu ze zo in de problemen zitten? Waar is Dennis en wat wil Europol van hem?

Dossier Opgelicht?!: een spoor van vernieling, vanaf vrijdag 2 december te zien via NPO Start.

Deel dit artikel